Wijnhandel Start2taste uit Waregem importeert als eerste in Europa wijn uit Rusland

Hans Tack (links) en Dimitri Bonte brengen als eerste Russische wijnen naar Europa. © GF
Redactie KW

Tot op vandaag kon geen enkele wijnliefhebber of sommelier geïmporteerde Russische wijnen proeven in Europa. Wijnhandel Start2taste in Waregem zal daar vanaf nu verandering in brengen.

De wijnindustrie wordt door de Russische autoriteiten gepromoot als een gezonder alternatief voor sterke dranken met een hoger alcoholgehalte. Zo komt ook de export van Russische wijnen langzaam maar zeker op gang. Start2taste liet, als eerste wijnhandel in Europa, eind november 2018 een grote partij flessen rode, witte en schuimwijnen van vijf verschillende Russische wijndomeinen verschepen naar de haven van Antwerpen. België en met uitbreiding Europa kan dus binnenkort kennismaken maken met deze ‘nieuwe’, verrassende Nieuwe Wereldwijnen.

De officiële Russische wijndegustatie en presentatie in België vond plaats in het Russisch Centrum voor Wetenschap en Cultuur in aanwezigheid van Alexander Tokovinin, Ambassadeur van Rusland in België.

“Slechts weinigen zullen op dit moment Rusland in verband brengen met velden vol druivelaars en kwalitatieve wijnen. Het harde werk van de Russische wijnmakers begint zijn vruchten af te werpen op vele internationale concours. Het zou zonde zijn dat we daar in België, en met uitbreiding Europa, niet van kunnen genieten”, aldus Sales- en Marketing Manager Hans Tack van Start2taste.

In een regio die quasi synoniem staat met wodka is het moeilijk voor te stellen dat de wijnbouw -voornamelijk organisch uitgebouwd- in volle opmars is. Rusland heeft nochtans een rijke geschiedenis in mousserende wijnen. Maar het is pas sinds de sterk toegenomen privatisering van de laatste jaren dat de wijndomeinen in het postcommunistische land helemaal tot bloei komen. “Zelfs de voormalige wijnmaker van Chateau Mouton Rothschild superviseert bij een Russisch wijnhuis”, zegt zaakvoerder Dimitri Bonte. “We kunnen hier spreken van hoog kwalitatieve wijnen met een enorm groeipotentieel. Niet alleen naar gebruik in het land zelf, maar ook naar export toe. En daar willen we met Start2taste graag een voortrekkersrol in spelen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier