Wijngoed de Monteberg pakt uit met gin op basis van rode wijn

Ward Six stelt zijn M gin voor. © EF
Redactie KW

Na ruim twee jaar testen en proeven brengt wijngoed de Monteberg in Heuvelland met de feestmaand december in aantocht een nieuw verrassend product op de markt: Mgin, een gin op basis van de rode wijn van het wijngoed.

“Iets op de markt brengen dat we zelf graag drinken dat is al jaren onze basisfilosofie. Zelf ben ik dan ook een grote liefhebber van gin”, zegt wijnbouwer Ward Six.

Om de Mgin te maken sloot het wijngoed een overeenkomst met de West-Vlaamse stokerij Bassets Craft Distellery met uitvalsbasis in Ruiselede. “Er zijn veel gins op de markt maar weinig op basis van een stille wijn. Maar het kan. De eerste vereiste om een gin te maken is te vertrekken van een agrarisch product en daar zitten we met de druif dus al goed.”

Jeneverbes en dille

“We trokken met 3.000 liter rode wijn naar de stokerij en daar werd verplicht de jeneverbes als kruid toegevoegd. Om tot een eigen typische smaak te komen voegden we er ook dille aan toe.”

De Mgin werd gebotteld in een zwarte fles van 500 ml en is te verkrijgen op het wijndomein zelf alsook in het restaurant Casino in Kemmel. “Wellicht zullen nog andere horeca- en handelszaken volgen”, zegt de wijnbouwer. “We hebben alvast 1.500 flessen klaar staan.”

25-jarig bestaan

Het wijngoed Monteberg bestaat in april van volgend jaar precies 25 jaar. “Misschien moeten we de eerste wijnrank van toen wel eren”, reageert Ward Six met een kwinkslag. “Hoe dan ook kijken we uit om deze verjaardag met een nieuwe stille witte wijn te vieren.”

“Maar we hopen in de eerste plaats dat de komst van een vaccin tegen het coronavirus ervoor kan zorgen dat we onze normale activiteiten opnieuw kunnen opnemen.”

Ontvangst- en degustatieruimte

Het bijna voorbije jaar moest voor het wijngoed het jaar van de grote opening geworden zijn. “We investeerden flink in een nieuwe hypermoderne infrastructuur: 1.000 extra vierkante meter met zo een ruimere ontvangst- en degustatieruimte en een wijnboetiek.”

In die wijnboetiek ligt dus voortaan ook de Mgin die met een goede tonic en een bolletje ijs een nieuwe Heuvellandse smaakmaker kan worden.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.