Wijndomein Zilver Cruys is over te nemen

Redactie KW

Wijnbouwer Filip Decroix is op zoek naar een overnemer voor het wijngoed Zilver Cruys. Hij startte 12 jaar geleden aan Steenstraete in Boezinge met het aanplanten van de wijnstokken op een stuk grond gelegen langs het Ieperleekanaal.

De aanhoudende coronacrisis doet de wijnboer nu beslissen om het wijndomein over te laten. “De dag van mijn verjaardag was ook de dag van de lockdown en draaide ik nog op amper 15 procent van mijn omzet. Er was tijdens die periode geen afname meer door de restaurants en ook de thuisbezoekers bleven weg. Vandaar mijn beslissing om op zoek te gaan naar een nieuwe eigenaar die ik graag nog bij zal staan met de spreekwoordelijke raad en daad.”

De wijnbouwer schonk in maart nog 3.000 liter wijn om ontsmettingsalcohol van te maken.

Filip Decroix blijft zaakvoerder van Opti-Wood en begint ook aan nieuw avontuur met zijn Russische vriend in het Franse departement Lot waar hij een vakantiewoning zal uitbaten. De wijnen zullen in de toekomst verder geproduceerd worden onder de naam van het Zilver Cruys zoals de recente aanwinst in het gamma: de Steenstraete Hoppewijn, een mousserende wijn verrijkt met hoppebellen. (MDN)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.