Wijn, snoep en ijs op Batjes in Ledegem

Bart Dochy, Piet Vandermersch, Wally Corneillie, Jim Vanhecke, Greta Vandeputte, Sybille Geldhof, Rita Dessein, Filip Baert, Nico Delannoy, Nick Soen, Pol Cokelaere, Michael Vandeputte, Ingrid Vanhuylenbrouck, Ward Dubois en Lieven Vandermersch. (foto JS) © (foto JS)
Redactie KW

Tijdens het weekend van vrijdag 7 tot maandag 10 juni organiseert Unizo Ledegem met de steun van het gemeentebestuur ook dit jaar opnieuw de Ledegemse Batjes. Tijdens dit koopjesweekend zullen er bij de plaatselijke handelaars allerhande koopjes of ‘batjes’ te doen zijn en worden er interessante kortingen aangeboden.

Samen met deze handelsactiviteiten organiseren ook diverse horecazaken en verenigingen, verspreid over het hele weekend, tal van activiteiten en animatie.

Op vrijdagavond 7 juni vindt er in café De Sportwereld een heus festival plaats, de Koninklijke Harmonie St-Cecilia organiseert haar pop-upbar in De Poorte. In Godjes4 is er kinderdisco en een cocktailnight voorzien. Café ‘t Hoekske voorziet een zanger en een discobar.

Speelstraat

Op zaterdag 8 juni organiseert vzw Jeugdhuis Den Traveir vanaf 14 uur een Batjesfestival met programma voor de allerkleinsten, gevolgd door een optreden van vijf bands. Bij Creme Cru kan je terecht voor gepersonaliseerde frisco’s en ambachtelijk roomijs. De Speelhoed organiseert een heuse speelstraat met gekke fietsen, gocarts, steps en een wedstrijd gatenkaas voor kids tot 12 jaar.

Het Davidsfonds wil zijn 25ste deelname aan de Batjes in de verf zetten met een wijnterras in het Peereboomhuis met wijnen, bier en hapjes uit Zuid-Frankrijk.

Traditioneel geeft de Koninklijke Harmonie St-Cecilia een stapoptreden met vertrek om 16.30 uur. Dansstudio Flex geeft op zaterdagnamiddag een optreden op het podium in jeugdhuis Den Traveir. Café De Sportwereld voorziet een optreden van De Notenkrakers, gezellig terras in een autovrije straat. Bij Godjes4 kunnen de bezoekers terecht op het terras en staat een springkasteel in de tuin voor de allerkleinsten. St.-Pieterscars en zaal ‘t Spoor organiseert een terras met verse pannenkoeken, koffie, frisdrank of een streekbiertje. ‘t Kaffeeet voorziet ook diverse activiteiten.

Vaderdagaperitief

Zondag 9 juni wordt traditioneel het hoogtepunt van deze editie van de Batjes met het Davidsfonds wijnterras vanaf 10 uur en een vaderdagaperitief georganiseerd door beweging.net in CC De Samenkomst vanaf 10.30 uur. Omstreeks 11 uur is er ook aperitief samen met Marino Punk in café De Sportwereld. In Sportkaffee doorlopend zonnig terras met vaderdagaperitief en een optreden van De Notenkrakers.

In de Speelhoed is G-Oalympics Ledegem te gast met G-voetbal, aperitief, terras en warme beenhesp met ovenkoek. Bij Cocktail Smulstation zijn er gratis hapjes.

Vanaf 12 uur kan iedereen genieten van de BBQ – Mixed Grill in café De Sportwereld of de côte à l’os à volonté bij Godjes4. Voor beide culinaire activiteiten is vooraf inschrijven een noodzaak.

In de namiddag, vanaf 14 uur voorziet bakkerij Bart in een gezellig terras met koffie, drank en huisgemaakte taarten. Bij Creme Cru kan je terecht voor gepersonaliseerde frisco’s en ambachtelijk roomijs. De Speelhoed organiseert voor Kloen vzw kinderanimatie met het snoephuisje en clowns. St.-Pieterscars en zaal ‘t Spoor organiseert een terras met verse pannenkoeken, koffie, frisdrank of een streekbiertje.

‘t Kaffeeet voorziet ook diverse activiteiten. Om 16 uur zijn volgende activiteiten gepland: kampioenschap eierwerpen in café de Sportwereld, een optreden van The Memphis Truck Drivers in het Sportkaffee en een gratis snoepworp voor alle kindjes in het Smulstation. Om 18 uur treden The Wilfrieds op in Café De Sportwereld. Om 19 uur treedt Blunt op in Sportkaffee.

De Batjes worden afgesloten met een echte closing party met dj De Chef in Godjes4.

Zoektocht

Tot 10 juni is er een Leegemse Batjeszoektocht waarbij de speurders bij diverse Ledegemse ondernemers moeten uitzoeken welk attribuut niet thuishoort in hun vitrine en vooral bij welke ondernemer het dan wel thuishoort. Hierbij zijn diverse prijzen te winnen. Deelnameformulieren zijn te verkrijgen bij de deelnemende ondernemers.

Speciale aandacht wordt gevraagd voor de specifieke verkeersregeling die tijdens dit weekend zal gelden en waarvoor een bijzonder politiereglement van toepassing zal zijn. De Stationsstraat, Plaats en Menenstraat zullen tijdens het batjesweekend verkeersvrij zijn. (LDE)

Info: secretaris Jim Van Hecke, 056 50 51 48 – jim.van.hecke@skynet.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier