Wijken in Kortrijk worden ‘s nachts weer verlicht

Redactie KW

Het Kortrijkse stadsbestuur besliste om de wijken ‘s nachts opnieuw te verlichten.

In Kortrijk worden ‘s nachts op bepaalde plaatsen al een tijd de lichten gedoofd. In Pius X viel dat in slechte aarde en zwol het protest aan. Het stadsbestuur besliste woensdag dan om de wijk tijdens de nacht opnieuw te verlichten. “We kregen heel wat bezorgde reacties en daar wil de stad naar luisteren”, stelt schepen van Mobiliteit Axel Weydts (SP.A).

“Daarom worden de brandregimes opnieuw aangepast en zullen alle lichten terug de hele nacht branden in alle wijken van Kortrijk. In de wijk Pius X vond die aanpassing woensdag al plaats.”

Ledverlichting

Daarmee anticipeerde het schepencollege op een actie van bewoners en oppositiepartij CD&V: zij wilden woensdag om 23 uur actie voeren.

Toch wordt het brandregime slechts tijdelijk aangepast. “In nauwe samenwerking met Eandis gaan we voor de uitrol van slimme, dimbare ledverlichting die werkt op basis van nieuwe technologieën en dit voor alle lichtpunten (16.000 in totaal). Dus niet enkel in nieuwe of opnieuw aan te leggen straten, ook in bestaande wijken. De eerste realisaties, naast de reeds geplande investeringen, worden verwacht in 2018.” (AXV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.