Wijkagente Eline Koether lanceert Facebookpagina

wijkinspecteur Eline Koether
Redactie KW

Om meer voeling te hebben met wat er leeft bij de bewoners van Boezinge en Zuidschote lanceert wijkinspecteur Eline Koether de Facebookpagina Wijkpolitie Boezinge-Zuidschote. Bedoeling van deze pagina is om specifieke informatie voor deze gemeenten te geven en geïnformeerd te worden. Natuurlijk blijft de wijkpolitie ook telefonisch bereikbaar.

Eline Koether, sinds vijf jaar aan de slag bij de politie, is wijkinspecteur sinds 1 mei 2018. “Hiervoor werkte ik vijf jaar als reisagente voor TUI. Ik maakte dus een volledige carrièreswitch en schakelde van reisagent over naar politieagent. Het is eigenlijk een eer om als wijkagente aan de slag te kunnen gaan in de gemeente waar ik opgroeide”, aldus Eline.

“Ik ben nu anderhalf jaar wijkagente en beklaag het me nog geen moment, integendeel. De voeling en affiniteit met Boezinge is groot, maar ik hecht evenveel belang aan Zuidschote. Om op de hoogte te blijven van wat er leeft in beide gemeenten lanceerde ik de Facebookpagina Wijkpolitie Boezinge-Zuidschote. Het is de bedoeling dat de Facebookpagina in twee richtingen werkt: niet alleen de inwoners informeren, maar ook zelf geïnformeerd worden.”

Bericht sturen

“Zo komt er op de pagina meer informatie bij evenementen. Superhandig om bijvoorbeeld bij de Shakedown in Boezinge, IJzerwake in Zuidschote, kermis in de gemeenten, wielerwedstrijden, rommelmarkt enzomeer meer info te kunnen geven in verband met de verkeersregels. Daarnaast tips en weetjes tegen inbraken, gebruik van fietslichten, en sluikstorten.”

“Maar het belangrijkste voor mij is de aanspreekbaarheid te vergroten. Men kan via een privé(chat)bericht vragen stellen of meldingen doen. Commentaar geven kan met respect voor iedereen. Met modder gooien kan niet en een roddelpagina wordt het ook niet: als iemand mij een foto doorstuurt van een fout geparkeerde wagen, dan komt die er niet op”, vervolgt Eline, die zelf in Langemark woont. “Nee, ik kom niet in Boezinge wonen. Ik wil gewoon meer voeling hebben met ‘mijn’ twee gemeenten. Momenteel volg ik een bijkomende opleiding in de politieschool. Via deze Facebookpagina kan ik toch een beetje meer ‘aanwezig’ zijn. Pas na de herfstvakantie zal ik weer meer te zien zijn op straat.”

Meer info

“Concreet kan men mij voortaan bereiken via de Facebookpagina Wijkpolitie Boezinge-Zuidschote, maar natuurlijk ook tijdens de diensturen via het lokaal commissariaat in Ieper op het nummer 057 23 05 33 of via mijn e-mailadres, eline.koether@police.belgium.eu. Voor dringende hulp bel je het nummer 057 23 05 00 of 112”, besluit wijkinspecteur Eline Koether.

(FB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier