Wijkagent bezoekt vrijdaggebed om goeie verstandhouding met de moskee te illustreren

Wijkagent Joeri Aspeslagh en aspirant-inspecteur Kaat Rebry bij Naim Rakraki, de secretaris van moskee El Nour. © Stefaan Beel
Redactie KW

Joeri Aspeslagh is al ruim tien jaar wijkinspecteur op Krottegem, de wijk waar de Roeselaarse El Nour-moskee is gelegen. Met het bezoek wil de politiezone RIHO een statement maken : de verhoudingen tussen de moslimgemeenschap en de politie zijn uitstekend in Roeselare.

“We zijn blij met iemand als Joeri”, zegt secretaris Naim Rakraki van de moskee “We praten heel regelmatig met elkaar, en zo krijgen we inzicht in elkaars cultuur en weten wij wat er hier al of niet kan. We krijgen ook veel medewerking. Zo zorgde de wijkagent dat we een fietsenstalling voor de deur konden plaatsen, waardoor er dan weer minder overlast is voor de buren, met wie wij ook in een goede verstandhouding leven.”

“Al acht jaar kom ik in het kader van een cursus Werken in een multiculturele samenleving geregeld naar hier met aspirant-inspecteurs, zoals met Kaat Rebry vandaag”, zegt Joeri. “Een rondleiding in de moskee, een grondige babbel, het analyseren van conflictsituaties en hoe daar op te reageren, het draagt bij tot een beter begrip van politiemensen voor de moslimgemeenschap.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier