Wijk Marionetten is weer proper

Redactie KW

Zo’n 25 buurtbewoners van de wijk Marionetten toerden zaterdagvoormiddag in drie teams rond in de wijk voor een zwerfvuilactie.

Voor de zwerfvuilactie van zaterdag kreeg de buurtwerking handschoenen, vuilniszakken, grijpers en hesjes van Imog. “Maandag komt Imog het gerief ook ophalen.”

Alle afval werd gecentraliseerd op het domein van Villa iMagina van Rhizo. “We zijn Rhizo en Imog heel dankbaar”, luidt het bij de organisatoren. Er werden drie plannetjes opgemaakt voor de teams die binnen de volledige wijk alle straten proper maken. De straten die proper gemaakt werden, zijn de Marionetten, de Rollegemseweg, de Cannaertstraat, de Bosstraat, de Munkendoornstraat, de Klijtstraat, de Binnenstraat, Sint-Anna, de Rollegemknokstraat en ook nog tal van kleine voet- en wandelwegen.

Er werd vooral pmd opgehaald, maar ook glas, gerief voor de huisvuilzak, een velg van een autowiel, reclameborden en een paaltje dat vandalen ergens moeten uitgetrokken hebben. “We blijven de plaatsen waar veel afval gevonden werd nu ook nog meer in de gaten houden. De buurtbewoners worden constant geïnformeerd binnen een WhatsApp-groep.” De goed uitgewerkte buurtwerking zet zowel in op preventie, mobiliteit als communicatie.

(EDB – foto EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier