Wieltjespad in De Panne wordt Marcel Lassencepad

foto MG
Paul Bruneel

Het pad, dat enkele jaren geleden werd aangelegd in het Calmeynbos en in de volksmond ‘wieltjespad’ werd genoemd omdat het toegankelijk is voor kinder- en rolwagens, heet nu officieel Marcel Lassencepad. De naam komt van de voortrekker om een dergelijk pad te realiseren in het bos.

We gaan terug naar 2018, toen openden gemeente De Panne en Aquaduin het zogenaamde wieltjespad in het Calmeynbos. Dit pad was meteen populair, want het was een van de eerste in de regio die toegankelijk was voor kinder- en rolwagens, vandaar ook de naam. Het duurde een hele tijd vooraleer het pad werd aangelegd. Al die tijd ijverde Marcel Lassence voor de aanleg van het pad.

Het parcours is zo’n 4 kilometer lang en loopt voor een gedeelte in het oostelijk deel van het Calmeynbos en voor een ander deel in he westelijk gedeelte van het bos. Een officiële naam voor het pad was er nog niet tot de gemeenteraad van De Panne op 9 november 2020 besliste om, op voorstel van burgemeester Bram Degrieck, het pad de naam van zijn voortrekker Marcel Lassence te geven.

Wieltjesvriendelijk

Burgemeester Bram Degrieck: “De aanleg van het pad had destijds heel wat voeten in de aarde, maar Marcel bleef op elke milieuraad hameren op het belang van dergelijk ‘wieltjesvriendelijk’ pad tot het pad uiteindelijk werd gerealiseerd. Alle eer komt hem dus zeker toe.” Huidig burgemeester Degrieck was in 2018 schepen van onder meer Natuur en Milieu en heeft de hele realisatie van het pad van heel dicht mee gemaakt.

Marcel, die nu zelf gebruik moet maken van een rolwagen, was duidelijk ontroerd door de eer die hij kreeg :”Ik ben een heel tevreden man”, liet hij weten. Hijzelf was jarenlang lid van de milieuraad in De Panne en was vooral bekend door zijn inzet en doorzettingsvermogen. Hij vocht voor ieder punt dat hij naar voor bracht tot het werd gerealiseerd. Marcel kreeg ook een woord van lof van Walter Wackenier van Natuurpunt Westkust. Hij leidde immers ook heel wat mensen op in het herkennen en vooral waarderen van vogels.

(PB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier