Wieltjesfeesten in Menen groot succes dankzij perfecte weer

Menen heeft zijn 51ste Wieltjesfeesten achter de rug, maar ligt vandaag nog na te glunderen. Het mooie, zachte weer bracht heel veel bezoekers op de been.

Ook voor de kinderen was het een leuke dag. © Nicolas Verhaeghe

Al heel vroeg in de morgen was de Grote Markt gevuld met volk voor het grote ontbijt. Het zonnetje kwam zelf al vanaf 08.30 uur piepen en het verorberen van een chocoladekoek en pistolet met kaas of hesp werd er alsmaar aangenamer. Tegelijk ging de braderie in de centrumstraten van start, waarbij marktkramers, handelaars en verenigingen buiten stonden met aantrekkelijke standjes, proevertjes van gerechten uit verschillende landen, animatie en actie in de straten. In de Ieperstraat was er ook dit jaar terug een rommelmarkt.

De tweede editie van de Kunststraat in de Bruggestraat stelde ons terug voor aan een 40-tal kleurrijke kunstenaars in de disciplines schilderen, keramiek, beeldhouwen, enz… Ben Terryn creëerde ter plaatse de meest extravagante cocktails en kan dus gerust gezien worden als de 41ste kunstenaar.

Tal van optredens

Stadsambassadrice Davina Varrasse en haar eredame Amber Dumon werden om 11.00 uur officieel ontvangen in het stadhuis en een uurtje later mochten ze aan de slag voor hun eerste en meteen ook leukste taakje van het jaar: de kinderwieltjesworp. Het stadhuis ontving die dag ook nog de nieuwe inwoners van Menen en trakteerde hen op een tasje koffie met gebak.

Stadsambassadrice Davina Varrasse en haar eredame Amber Dumon werden om 11.00 uur officieel ontvangen in het stadhuis.
Stadsambassadrice Davina Varrasse en haar eredame Amber Dumon werden om 11.00 uur officieel ontvangen in het stadhuis.© Nicolas Verhaeghe

De Grote Markt sloot het hele gebeuren af met optredens van onder andere Barbara Dex met Volksharmonie Sint-Jozef Menen, De Bende, De Vlaanderen Boven Band, Edje Ska & The Pilchards en Les Truttes.

(Nicolas Verhaeghe)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.