Wieltjesfeesten brengen hulde aan de politie met gratis concert Flip Kowlier

V.l.n.r.: Schepen Angelique Declercq, schepen Renaat Vandenbulcke, Arne Vercaemer (dienst evenementen), politiecommissaris Stefaan Vanieuwenhuyse, burgemeester Eddy Lust, schepen Herman Ponnet en schepen Mieke Syssauw. © WO
Redactie KW

Optreden voor een zaal vol politieagenten, dat is wat Flip Kowlier op 5 september mag doen in CC De Steiger. 88 agenten – slechts 88 wegens corona en afstand houden, weet je wel – van de politiezone Grensleie mogen gratis zijn liveconcert bijwonen als dank voor hun harde werk.

“Een hele coronaperiode lang werd de politie vergeten, terwijl ook zij in moeilijke omstandigheden moest werken”, weet burgemeester Eddy Lust. “Door hen gratis dit liveconcert te laten bijwonen, willen we onze agenten bedanken en willen we onze waardering voor hun werk tonen. Ook de brandweer willen we nog op een later tijdstip in de bloemetjes zetten.”

Politiecommissaris Stefaan Vannieuwenhuyse weet het gebaar te appreciëren. “Corona 2.0 blijft voor iedereen een moeilijke oefening. Ik maak me zorgen om het welzijn van mijn mensen. Sommigen werden aangevallen, anderen zitten er dan weer wat door. De concerttickets zijn voor ons een aangename verrassing. We zullen deze avond aangrijpen als een collectief teammoment.”

Of Flip Kowlier zich aan een ‘Welgemeende’ zal wagen in een zaal vol ordehandhavers valt nog af te wachten. Maar ‘Min moaten’ zal ongetwijfeld een van de hoogtepunten worden van dit unieke wieltjesconcert worden. Fans van Flip Kowlier hoeven niet te wanhopen, want de stad streamt het concert live op Facebook.

Wieltjes TV en bierpotten

Het stadsbestuur laat de Wieltjesfeesten van 2020 niet zomaar voorbijgaan en zorgde in extremis voor een beperkt feestprogramma. Het Rekkems Dorpsmuziek, Muzika Mobilé en Marino Punk zorgen op zaterdag 5 september vanaf 13 uur voor feeststemming in de centrumstraten rond de Grote Markt. Om 19.45 uur gaat Wieltjes TV op antenne. Luc Dufourmont mag dan live op Facebook zijn ding doen en zijn geflipte visie op de Wieltjesfeesten geven, gevolgd door de livestream van het soloconcert van Flip Kowlier. Er is geen wieltjesworp dit jaar, maar toch zijn er unieke bierpotten te winnen met de wieltjesetalagezoektocht. Tot slot wordt het vergeten Wieltjespad, een 15 kilometer lange tocht langs de mooiste parels van Menen, nieuw leven ingeblazen dankzij de nieuwe bewegwijzering. (CB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier