Wielsbekenaren mogen een kijkje nemen in hun kerk annex bibliotheek

Redactie KW

De gemeente heeft de Wielsbekenaren uitgenodigd om een kijkje te nemen in de Sint-Laurentiuskerk. Daar komt zoals bekend ook de nieuwe bibliotheek. De aparte verdieping is geïnstalleerd en de eerste fase is afgerond. Hoog tijd om de kerkdeuren eens te openen.

In september 2017 sloot de kerk de deuren om het tussenverdiep te kunnen bouwen. “Die eerste fase is nu achter de rug en veel mensen vroegen ons hoe het nu zit met de kerk. Niks beters dan het hen gewoon te tonen”, zei burgemeester Jan Stevens.

Met de installatie van de tussenverdieping verdwijnt het kerkgevoel niet, vindt schepen van Patrimonium Rik Buyse. “De eerste fase is heel geslaagd. De Wielsbekenaren waren bang dat het plafond te laag zou zijn, maar het kerkgedeelte behoudt het open, uitnodigende karakter.”

De eerste kerkdienst zal plaatsvinden op 19 augustus. “We moeten de kerk nog wat afwerken met een nieuw orgel en tapijt. De bib zal pas opengaan tegen de zomer van 2019. Het bijgebouw met de ingang van de bibliotheek naast de kerk zal ook tegen die tijd klaar zijn. Net voor de zomer kunnen we dan 40.000 artikelen verhuizen. We zitten nog altijd op schema.”

Toen kerkbewaarder Gabriël Deven hoorde dat er een bib in de kerk gebouwd zou worden, bezorgde hem dat enkele slapeloze nachten. “Maar het resultaat mag er best zijn. Het valt heel goed mee. De kerk bleef ook altijd betrokken en er werd naar ons geluisterd. Ik ben positief gestemd na de eerste fase. Ik kijk al uit naar de eerste kerkdienst 19 augustus”, reageerde hij.

(NVR – foto NVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier