Wielsbekenaar Kenny Tieberghien terug van acht maanden lange wereldreis

Kenny Tieberghien met zijn Tsjechische vriendin bij de vulkaan Bromo in Indonesië. (gf)
Redactie KW

Kenny Tieberghien (29) is net terug thuis van een acht maanden lange wereldreis. Samen met zijn echtgenote trok hij door Zuid-Amerika, Oceanië en Azië. Dat combineerde hij met zijn andere passie fotografie. Hij plande op 27 maart een tentoonstelling met voordracht in Den Aert, maar die kan omwille van de coronacrisis helaas niet doorgaan.

Kenny groeide op in de Albrecht Rodenbachlaan, maar woont al tien jaar in het buitenland. Na zijn studies toerisme en hotelmanagement ging hij aan de slag in Parijs en Londen. Ondertussen leerde hij ook zijn Tsjechische echtgenote kennen. Het was meteen duidelijk dat grote reizen maken een gedeelde droom was. “We kenden elkaar nog niet zo lang toen we onze grote droom aan elkaar kenbaar maakten: een lange wereldreis maken. Vorig jaar in april huwden we. We gaven onze job in Londen op en vertrokken op reis. Het is een grote stap om alles achter te laten, maar het moest als we het echt wilden doen”, vertelt Kenny.

De reis startte in de Amerikaanse staat Colorado. Van daaruit ging het naar Latijns-Amerika. Vervolgens nam het koppel het vliegtuig naar Nieuw-Zeeland. De tocht ging verder in Indonesië en Cambodja. Vorige week sloten ze hun wereldreis af in Singapore.

“We beleefden veel onvergetelijke momenten: zwemmen met mantaroggen of in Peru bij het ochtendgloren na een tocht van vier dagen Machu Picchu zien: het was magisch. Maar niet elke dag is een hoogtepunt: een wereldreis gaat gepaard met nachtbussen nemen, tijdsverschillen en slaaptekort. Omdat we maximaal drie dagen op dezelfde plaats bleven, was het ook wel vermoeiend. Maar zeker de moeite waard”, glimlacht Kenny.

Tijdens de reis was Kenny graag bezig met zijn andere passie: fotografie. Ongeveer zes jaar geleden begon hij daarmee. “Het begint heel klein, maar door opleidingen te volgen groeit dat snel. Uiteindelijk probeer je unieke foto’s te maken. Ik ga er zover in dat ik vaak terugkeer naar mooie plaatsen om de omgeving op het juiste moment met mijn fototoestel vast te leggen. Zo ben ik enkele keren om 4 uur opgestaan om een prachtige zonsopgang te fotograferen”, vertelt hij.

Bhutan en Gabon

Kenny en zijn vrouw zijn net weer thuis in Londen. Momenteel is het koppel weer op zoek naar werk. “We worstelden met de gedachte wat moet komen na de reis. Dat is misschien wel het moeilijkste na zo’n periode. In de toerismebranche is het eenvoudiger om werk te vinden in Londen, maar ik kom graag terug naar Wielsbeke: een frietje stekken in de frituur of er naar de kapper gaan. Waar ter wereld ik ook ga, Wielsbeke blijft mijn thuisbasis“, klinkt het.

Het koppel is alleszins van plan om nog verre en lange reizen te maken. Voorlopig staan er eerst andere dingen op de agenda. “Tijdens de reis ontdek je delen van de wereld die je graag wil zien, maar voorlopig niet kan zien. Dat vergroot je bucketlist alleen maar, en zeker met niet voor de hand liggende bestemmingen zoals Bhutan of Gabon. We willen nog zo veel zien, maar misschien moeten we eerst denken aan kinderen“, lacht hij. (NV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier