Wielsbeke laat zich van zijn sportiefste kant zien op sportapp Strava

Clint Delaere © foto NVR
Redactie KW

De sportdienst lanceerde een gemeentelijke groep op de populaire sportapp Strava. Clint Delaere van de sportdienst speelde al langer met het idee. “Door de coronacrisis zijn veel mensen aan het sporten geslagen. Het kan alleen maar motiverend werken“, meent hij.

Strava is een sportapp waarop leden hun sportprestaties kunnen vergelijken met die van anderen. Clint is zelf een fervent gebruiker van de app. “Je kan ook een besloten groep aanmaken voor bijvoorbeeld een wielertoeristenclub. Wij hebben er nu een gemaakt voor de gemeente Wielsbeke”, geeft hij aan. “Je kan er alle individuele sporten op laten registreren: wandelen, lopen en fietsen zijn het populairst, maar je kan ook je kajakafstand op de app meegeven.”

Mooie plekjes

In drie weken tijd zijn nu 61 Wielsbekenaren lid geworden van de groep. “Zo hebben de mensen wat sociaal contact tijdens de crisis en motiveren ze elkaar om te sporten.” Maar de leden vergelijken niet enkel sportprestaties met elkaar. “Het gaat er niet altijd om wie het snelst de Kluisberg op gefietst heeft. We zien dat mensen hun eigen uitgestippelde wandelroute op de groep posten met enkele foto’s van mooie plekjes. Dat zorgt ervoor dat andere gezinnen die misschien onbekende plekjes ook wel eens willen opzoeken aan de hand van een wandeling.”

De groep levert dus goed werk om de mensen aan het bewegen te brengen. “De mensen laten sporten is trouwens een kerntaak van de sportdienst. Veel sportlessen vallen weg. Daarom verzonnen we andere initiatieven, zoals online instructiefilmpjes posten. De Strava-groep is een nieuw gegeven en dat blijkt toch goed te werken”, besluit Clint. (NVR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.