Wielsbeekse ereschepen Lucien Vandesompele is overleden

Redactie KW

Lucien Vandesompele, 61 jaar toegewijde echtgenoot van Yolande Vanden Avenne, is geboren in Ooigem op 17 juni 1931 en er thuis omringd door zijn familie rustig overleden op 5 juli, gesterkt door het sacrament van de zieken.

Lucien was de vader van Tine, ? Bart en Kristof. Hij was grootvader van Laurens en Hélène, Barbara, Matthis en Jana, Simon, Jean-Louis en Camille en Josephine en Gilles-Louis.

Lucien is oprichter van textielbedrijf Somtex NV, gewezen lid Probus Izegem en gewezen schepen van Financiën in Wielsbeke. Hij was schepen van 1986 tot 1991. Lucien verdedigde de belangen van Ooigem bij de gemeentefusies in 1977. In 2008 werd hij benoemd als ereschepen.

“Wij zijn jaren collega’s geweest en altijd in goede samenwerking, ook vriendschappelijk”, getuigt voormalig burgemeester Noël Demeulenaere (81). “Hij was een rustig en verstandig man, van goede wil en altijd bereid om te helpen waar nodig. Alles wat hij deed nam hij ter harte. Onze financiën in die tijd waren goed en ze bleven goed. Het was een vriend. Ik heb erg goede herinneringen aan Lucien.”

De plechtige uitvaartliturgie heeft plaats in intieme kring. (PVH/Begrafenissen Messiaen Wielsbeke)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier