Wielrenner Jari opent eigen fietsenzaak in Sint-Juliaan

Op de foto zien we Jari met een fiets. © RB
Redactie KW

Jari Carpentier (21) kan eindelijk zijn twee dromen combineren. Hij is al jaren wielrenner, maar nu opent hij ook zijn fietszaak Jari’s Bike in Sint-Juliaan.

Jari Carpentier (21) woont met zus Elise (19) bij zijn ouders Jean-Marie Carpentier en Angelique Barthier in de Peperstraat in St. Juliaan. “Op mijn 15de combineerde ik voetbal bij KFC Langemark met het wielrennen bij Wielerteam Ieper. Op mijn 16de hing ik mijn voetbalschoenen aan de haak en verscheen nog enkel sportend in de wielerpelotons. Dit seizoen wordt mijn 3de bij Wielerteam ‘Decock – Van Eyck – Devos Capoen’. Van de 16 overwinningen die ik haalde, vond ik de mooiste in de Madonna voor eigen publiek. Prof zal ik nooit worden en dit heeft er naar mijn gevoel ook nooit in gezeten.”, vertelt Jari.

Nu hij de winkel en een herstelplaats zal openen en ook de verbouwing van zijn huis zal starten is profwielrennen zeker niet meer aan de orde.

“Een wielrenner moet ook aan zijn fiets kunnen sleutelen en met mijn technische bagage besloot ik om een zelfstandige fietsenzaak op te starten. Fietsen en aan deze tweewielers werken was immers altijd mijn droom. Na mijn technische school in het VTI Ieper, besloot ik op mijn 18de om de schoolbanken te verlaten en fulltime aan de slag te gaan bij TVH in Waregem. Maar ik droomde ook van een zelfstandige zaak. Vandaar dat ik begin met ‘Jari’s Bikeshop’. Samen met mijn vriendin Chloé Lajoie zullen we de fietsenhandel runnen. Voor problemen met jouw fiets? Van stads- tot kinderfiets, van race tot mbt en ook voor jouw elektrische fiets bent u bij ons aan het juiste adres. Volgend weekend op zaterdag 21 maart van 9 tot 17 uur en op zondag 22 maart van 10 tot 16 uur organiseren we onze opendeurdagen in de Brugseweg 24 in St. Juliaan. Iedereen is welkom”, besluit Jari.

(RB)

Info: jari’sbikeshop@gmail.com, 0471 56 93 63.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.