Wielrenner (27) ontwaakt uit coma na hartstilstand en val tijdens toertocht

De 27-jarige Julien Cadron van het Gaverzicht – Be Okay-team uit Deerlijk is zaterdagochtend getroffen door een hartstilstand. Hij was samen met zijn teamgenoten aan het trainen op de jaarlijkse mountainbiketocht van zijn club toen het misliep. De Waalse twintiger werd in kritieke toestand overgebracht naar het AZ Groeninge. Zondagochtend ontwaakte hij uit coma.

Jonathan, met daarachter Julien tijdens een koers in september in Passendale.

Zaterdagochtend waren de renners van het Deerlijkse team Gaverzicht – Be Okay samen op weg voor een trainingsritje op de jaarlijkse toertocht van de club. Julien Cadron, een 27-jarige eliterenner zonder contract die pas sinds afgelopen zomer voor het team rijdt, kwam rond 9.30 uur ten val. De Waalse renner was samen met zijn teamgenoten aan het trainen op de jaarlijkse mountainbiketocht van zijn club toen het misliep. Volgens de ploegleider die achter het groepje beloften en elite zonder contract reed, zakte Julien plots in elkaar en zwalpte hij enkele meters van links naar rechts.

“Dachten dat hij wat dom aan het doen was”

Een van die teamgenoten is Bellegemnaar Jonathan Breyne (28), die een korte reactie geeft. “Julien week een beetje af van het parcours en reed met zijn stuur tegen een boom. We dachten eerst dat hij wat dom aan het doen was, want zo kennen we hem. Maar daarna is hij over zijn fiets gekatapulteerd en tegen een kleine verlichtingspaal gevlogen“, vertelt de wegkapitein van de elite- en beloftenploeg van Gaverzicht-Be Okay. “Hij reageerde niet en toen beseften we pas dat het echt serieus was. Ondertussen is Julien overgebracht naar het AZ Groeninge en is het afwachten. We hopen allemaal dat het goed komt…”

Meteen was duidelijk dat de situatie ernstig was. Julien had een hartstilstand gekregen en werd door omstaanders ter plekke gereanimeerd tot de hulpdiensten aanwezig waren. De Henegouwer werd in kritieke toestand overgebracht naar het Kortrijkse AZ Groeninge waar hij de hele namiddag in een kunstmatige coma werd gehouden. Of de hartstilstand de val veroorzaakte dan wel omgekeerd, moet verder onderzoek uitwijzen.

Ontwaakt uit coma

De sponsor van Cadrons wielerploeg, Gaverzicht – Be Okay cycling team, liet via Facebook weten dat Cadron zondagochtend uit zijn coma ontwaakt is. “Er volgen nog heel wat onderzoeken en een lang herstel, maar hij heeft alvast zijn eerste belangrijke overwinning geboekt”, zo klinkt het. De ploeg bedankt in zijn bericht iedereen die alert reageerde na de val. De familie van de renner is nog op zoek naar de fietser die als eerste de eliterenner reanimeerde. Het zou gaan om iemand van de politiezone Gavers. Ze willen hem graag persoonlijk bedanken.

Gaverzicht – Be Okayhttps://www.facebook.com/gaverzichtbeokay/https://www.facebook.comFacebook1

In naam van de familie en vrienden van Julien kunnen we met grote opluchting meegeven dat hij vanmorgen uit de coma is…

Geplaatst door Gaverzicht – Be Okay op Zondag 8 december 2019
rich1.0https://www.facebook.com/gaverzichtbeokay/posts/2977251255618406552

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.