Afgelopen zaterdag nam Dimitri Depoorter deel aan Gent-Wevelgem Cyclo. Dat bleek voor hem de druppel. Hij ergert zich al langer aan het gedrag van veel wielertoeristen en besloot om in de pen te kruipen. Hij klaagt onder meer over roekeloos rijgedrag, sluikstorten en een gebrek aan respect voor andere weggebruikers.

"Tegenwoordig is het zo erg dat de meesten van ons twee rijvakken nodig hebben, waardoor bestuurders die uit de tegenovergestelde richting komen vaak op de rem moeten gaan staan. Soms wijken bestuurders zelfs tot half in de graskant uit, en dan nog wordt hen meer dan eens een dikke middelvinger gegeven", schrijft Dimitri. Over het sluikstorten: "Stop je afval toch in je achterzak of onder je trui. En gooi thuis of bij de aankomst alles in de vuilnisbak."

Afgelopen zaterdag nam Dimitri Depoorter deel aan Gent-Wevelgem Cyclo. Dat bleek voor hem de druppel. Hij ergert zich al langer aan het gedrag van veel wielertoeristen en besloot om in de pen te kruipen. Hij klaagt onder meer over roekeloos rijgedrag, sluikstorten en een gebrek aan respect voor andere weggebruikers."Tegenwoordig is het zo erg dat de meesten van ons twee rijvakken nodig hebben, waardoor bestuurders die uit de tegenovergestelde richting komen vaak op de rem moeten gaan staan. Soms wijken bestuurders zelfs tot half in de graskant uit, en dan nog wordt hen meer dan eens een dikke middelvinger gegeven", schrijft Dimitri. Over het sluikstorten: "Stop je afval toch in je achterzak of onder je trui. En gooi thuis of bij de aankomst alles in de vuilnisbak."