Wielerploeg Tomabel-Inofec CT uit Tielt moet een ledenstop invoeren

Het Tomabel-Inofec Cycling Team telt op vandaag 40 renners. De begeleiding bestaat uit het dagelijkse bestuur: Mark Van den Meerssche (voorzitter en trainer), Bart Van Nieuwenhuyse (secretaris en trainer), Annelies Devlamynck (penningmeester), Mieke Rottey (kledij), Erlinde Hanssens (logistiek) en Kevin Descan (Poelbergcross). Joke Maes en Annelies Devlamynck zijn de fotografes van dienst. © WME
Redactie KW

Het Tomabel-Inofec Cycling Team houdt op donderdag 7 februari de laatste wintertraining, maar organiseerde alsnog een ploegvoorstelling. Op 23 april starten de zomertrainingen, waar voorlopig een ledenstop op zit. Of er dit jaar voor de tweede keer een Poelbergcross komt, is nog eens groot vraagteken.

“Een van de punten waar we dit jaar sterk de nadruk op hebben gelegd, bestond erin onze sport toegankelijk te maken voor alle kinderen die zich aanmeldden en graag willen crossen”, aldus voorzitter Mark Van den Meerssche. “We hebben daarvoor vooral ingezet op het verzamelen van de nodige budgetten om de financiële last voor iedereen draaglijk te maken. Ook de trainingen waren en blijven aangepast aan de verschillende mogelijkheden van onze leden, ongeacht hun leeftijd of ervaring. In 2019 zullen we de nodige aandacht blijven besteden aan het zorgvuldig verdelen van het beschikbare budget om ervoor te zorgen dat het integraal naar de renners terugvloeit.”

Ongedwongen sfeer

“Een tweede doelstelling was en blijft verbinden, al is dat natuurlijk minder gemakkelijk in concrete acties te vertalen. Toch blijven we daar hard op inzetten. Denk maar aan de vrijetijdskledij van de club en aan de eerste succesvolle Poelbergcross. Tomabel-Inofec Cycling Team wil een wielerploeg zijn met een sterke focus op veldrijden die jeugdige renners in competitie wil begeleiden en ondersteunen om hun persoonlijke doelstellingen te bereiken in een vriendschappelijke en ongedwongen sfeer.”

Een tweede Poelbergcross in Tielt is nog een groot vraagteken omdat de eigenaar van de weide voorlopig niet bereid is om die opnieuw ter beschikking te stellen

Het Tomabel-Inofec Cycling Team telt op vandaag 40 renners: twee rennertjes minder dan 8 jaar, elf miniemen (8-11 jaar), vijftien aspiranten (12-14 jaar), acht nieuwelingen (15-16 jaar), een junior (17-18 jaar), een elite zonder contract en twee masters.

Op 23 april starten de zomertrainingen. “Om aan de doelstellingen te kunnen voldoen en iedereen de kans te geven om te integreren, worden er vanaf nu geen nieuwe leden meer opgenomen”, zegt de voorzitter nog. “Aanvragen voor lidmaatschap worden in een wachtrij geplaatst. Die mensen zullen worden uitgenodigd voor de wintertrainingen 2019. Op 2 juni nemen we met de club deel aan de mini Parijs-Roubaix, een internationale wedstrijd voor miniemen en aspiranten over 10 à 30 km op het officiële parcours van Parijs-Roubaix met aankomst op de piste in Roubaix. Van 28 tot 30 juni volgt de stage in Nieuwenkerken voor alle leden en op 30 augustus het officieuze wereldkampioenschap tijdrijden voor amateurploegen.”

Tweede Poelbergcross?

Op 31 augustus is er de opendeurdag in het kader van de dag van de sportclub. “Op 10 en 11 november hopen we een tweede Poelbergcross in Tielt te organiseren, maar dat is nog een groot vraagteken omdat de eigenaar van de weide voorlopig niet bereid is om die opnieuw ter beschikking te stellen. Er zijn wellicht ook geen andere mogelijkheden op de Poelberg. We hopen dat enige diplomatie alsnog redding brengt, maar de tijd dringt. Daardoor kunnen we op dit ogenblik alleen maar meedelen dat er nog geen uitzicht is op een tweede editie”, besluit de voorzitter.

(DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier