Wielermakkers uit Zuienkerke rijden 1.000 km voor overleden vrouw van Dieter Rigole

Er is al 7.000 euro binnen voor het goede doel, maar het bedrag zal wellicht tot ruim 10.000 euro groeien.© WK
Er is al 7.000 euro binnen voor het goede doel, maar het bedrag zal wellicht tot ruim 10.000 euro groeien.© WK
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

Team Shifting Gears, een wielerteam voor elites zonder contract, reed in het verlengde hemelvaartweekend duizend kilometer voor Think Pink. Dat was de belofte van wielrenner Dieter Rigole aan zijn overleden vrouw. “Loys zou trots zijn geweest.”

Toen zijn vrouw Loys Lietaer in 2019 overleed, maakte Dieter Rigole (37) de belofte dat hij elk jaar in het verlengde hemelvaartweekend de 1.000 km voor Kom op tegen Kanker zou trappen om fondsen te werven. “Haar broer Eliot is profrenner, maar Loys was zelf ook heel sportief. En ze steunde mijn passie: kort voor ze overleden is, heeft ze voor mij nog een nieuwe fiets gekocht bij Shifting Gears in Zuienkerke. Ze wist dat die fiets belangrijk zou zijn in mijn verwerkingsproces”, vertelt Dieter.

Hels jaar

Zijn vrouw was amper 34 toen ze overleed. “In een jaar tijd is ze van ons heengegaan. Dat was voor mij een hels jaar, maar het fietsen heeft me erdoor geholpen. Shifting Gears is een soort tweede familie voor me geworden, in de koers maar ook naast de wedstrijden gaan we voor elkaar door het vuur.”

Mooi om te zien hoe de hele ploeg zich hiervoor inzet

In samenwerking met Decca, een Belgische producent van wielerkledij, ontwierp de ploeg ook een limited edition tenue ten voordele van Think Pink. Die werd online verkocht tot in de VS, Maleisië en Singapore. “Zo haalden we al 7.000 euro binnen voor het goede doel, maar ik verwacht dat we met de vier dagen fietsen erbij vlot over de 10.000 euro zullen gaan. Mooi om te zien hoe de hele ploeg zich hiervoor inzet”, zegt Alexander Alonso, de bezieler van Shifting Gears.

Ine Beyen

In die vier dagen fietsen, zaten ook heel wat hoogtemeters. Op Hemelvaart vertrok het team ‘s ochtends vroeg aan de fietsenwinkel van Shifting Gears voor een rit van 250 km richting Heuvelland. Ine Beyen, de echtgenote van voormalig profwielrenner Serge Pauwels, kwam daar de cheque in ontvangst nemen. “Ine en Serge zetten mee de schouders onder deze actie. Ze zijn een wielerkoppel met het hart op de juiste plaats”, klinkt het.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.