Wielerklassieker Gent-Wevelgem heeft nu ook een eigen fietsroute

Minister Ben Weyts, de organisatoren van Gent-Wevelgem, voorzitter Westtoer Stefaan Gheysen, zijn collega van noord Frankrijk, Ovz Jef Verschoore en schepenen van Heuvelland. © EF
Redactie KW

In Kemmel werd de Gent-Wevelgem – In Flanders Fields route voorgesteld.

De Gent-Wevelgem – In Flanders Fields is een sportieve fietsroute van 80 km met daarin alle bekende hellingen uit de wielerklassieker. De route eindigt met een dubbele beklimming van de Kemmelberg. “We willen de wielertoeristen in het spoor van de grote wielerkampioenen laten rijden,” zegt schepen van toerisme Etienne Cloet

De route is een initiatief van Westtoer en kwam tot stand in samenwerking met de Gemeente Heuvelland, de organisatie Gent-Wevelgem, Toerisme Westhoek, Toerisme Leiestreek en Destination Coeur de Flandres.

Minister Ben Weyts, de organisatoren van Gent-Wevelgem en andere fietsfanaten bij de Engel op de Kemmelberg.
Minister Ben Weyts, de organisatoren van Gent-Wevelgem en andere fietsfanaten bij de Engel op de Kemmelberg.© EF

De route kadert in het toeristisch hefboomproject Homeland of Cycling waarmee Toerisme Vlaanderen de Vlaamse regio wil promoten als wielerbestemming bij uitstek. Minister Ben Weyts was aanwezig op de voorstelling en testte in Heuvelland al eens de benen voor zijn grote klassieker van zondag 2 september, het Gordelfestival. “Ook in de rand van Brussel hebben we stevige kuitenbijters, maar ik onthou vooral dat jullie hier bergen hebben.”

De route is digitaal beschikbaar via Cycling in Flanders.cc, maar is ook bewegwijzerd. Een kaart ligt in het bezoekerscentrum van Kemmel.

(MD/foto EF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.