Wielerhoogdag in Zerkegem: parochianenkoers is terug

Dave Mortier organiseert zaterdag een parochianenkoers en rijdt uiteraard ook zelf mee. © Davy Coghe
Redactie KW

Op zaterdag 18 mei is het wielerdag in Zerkegem, met als hoogtepunt een koers voor parochianen. Wielerfan Dave Mortier van DAMO Cycling Team ziet hiermee een droom in vervulling gaan. En ja, hij rijdt als organisator dan nog eens zelf mee ook. “Het plezier primeert”, zegt de organisator.

“Een jaar of drie geleden zocht ik naar een koers voor parochianen hier in Groot-Jabbeke”, zegt Dave Mortier, die een zevental jaar geleden neerstreek in Zerkegem. “Maar tot mijn grote verbazing was er hier dus geen. Wel waren er koersen voor elite zonder contract of voor de jeugd. Daarom wil ik nu met onze ploeg aanvullend werken. Er komt zaterdag een koers in samenwerking met de nevenbond LWU en dus ook als leuk extraatje een parochianenkoers. Dankzij de goede verstandhouding met het gemeentebestuur bleek dit totaal geen probleem om ook dit te organiseren op deze wielerhoogdag voor Zerkegem. Hopelijk is dit ook een nieuwe start naar meerdere jaren koers voor de parochianen.”

In het verleden waren er nog wel koersen voor parochianen, maar dit is inmiddels al enkele decennia geleden.

voetbaltrainers

“Voorlopig zijn we met een kleine 15 renners voor de parochianenkoers. Maar wie wil, kan zich nog inschrijven tot de dag voordien bij mij”, zegt Dave. “De enige voorwaarde is eigenlijk dat je een inwoner moet zijn van Groot-Jabbeke. Hopelijk komen er nog wat wielertoeristen, aangesloten bij de vele wielertoeristenclubs van Jabbeke, afgezakt. Onder de deelnemers zijn er alvast een vijftal trainers van VKSO Zerkegem. Behalve het trainen van een jeugdelftal delen ze de passie voor de fiets.”

“Eigenlijk draait alles rond het plezier bij onze parochianenkoers. De ene zal wel meer getraind hebben dan de andere en de ene zal inderdaad wel meer stiekem gewerkt hebben aan zijn conditie. Maar het plezier primeert! Zelf doe ik ook mee hoor. Gelukkig moet ik gedurende het ganse jaar wel trainen, om mee te rijden aan koersen bij de nevenbond. En daarna moet ik zaterdag vlug weer bij mijn positieven zijn voor de rest van de namiddag. Buiten de parochianenkoers worden er nog andere koersen gereden van vrouwen en jeugd en dan allemaal reeksen per leeftijd. Gans de namiddag zal er koers zijn in Zerkegem. Dus we hopen dan ook op een talrijke opkomst en mooi weer. En gelukkig is er de samenwerking met de wielerbond LWU, die heel wat van de praktische organisatie op zich neemt. Zo komen de seingevers en de ambulance van de bond. Daarnaast doen mijn vrouw Wendy Craeye en de mensen van het Damo Cycling Team heel wat voorbereidend werk.”

Op zaterdag 18 mei vindt om 12 uur de parochianenkoers in Zerkegem plaats. Daarnaast zijn er ook de reeksen D, E, F, G en dames (13.30 uur), de reeksen B en C (14.45 uur) en de reeks A (16.15 uur). Meer info bij Dave Mortier, 0493 59 43 14. (PA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier