Wielerfanaat Kris Spiesschaert organiseert voor het eerst parochianenkoers in Ruiselede

Voor Kris Spiesschaert is de koers een onweerstaanbare microbe. © RV
Redactie KW

Het echtpaar Kris Spiesschaert – Isabelle Delarue uit de Kapellestraat ademt koers. De ouders van Jorik en Bo zijn actief binnen Veloclub Ruiselede Sportief en pakken met een parochianenkoers op paasmaandag uit met een primeur voor Ruiselede.

Kris Spiesschaert is professioneel actief als lesgever aan bedrijven en starters, onder meer via Syntra. Isabelle is directie-assistente bij Engie, domein nucleaire veiligheid. Ze houden van reizen en koers. Onlangs nog waren ze in Dubai en Abu Dhabi op vakantie.

“Daarmee sloegen we een dubbelslag”, lacht Kris. “Het was een reis naar een exotisch oord en meteen konden we ook de koers volgen die daar aan de gang was. We ontmoetten er heel wat renners, wat onze bedoeling was. Wielerwedstrijden daar volgen zonder grote drukte en onder andere weersomstandigheden, dat was onze ultieme droom.”

We willen met deze sportieve feestdag wat leven en animo in het dorp brengen

In zijn jeugdjaren was Kris zelf actief als renner. “Ik behaalde een vijftal zeges bij nieuwelingen en juniores”, vertelt hij. “Sinds 2014 ben ik jurylid bij Cycling Vlaanderen, alle reeksen tot elite zonder contract. Een drukke bedoening en toch probeerde ik de afgelopen maanden de conditie wat aan te scherpen via individuele fietstochten. De koers is een onweerstaanbare microbe. Dankzij de goede werking van het wielercomité van Ruiselede Sportief en vooral het efficiënt werk van voorzitter Paul Derudder en secretaris Isabelle – mijn vrouw – kon ik mijn droom realiseren: de organisatie van een extra koersdag. Heel bewust vroeg in het jaar, als de koershype nog hoge ogen gooit met de vele klassiekers.”

De lat hoog leggen

Er werd gekozen voor paasmaandag. “Omdat dat een eerder saaie rustdag is, er is niets te doen. En dus willen we zo wat leven en animo in het dorp brengen. Het parcours van goed 4 km is datgene wat de dames vorig jaar reden tijdens de Molenfeesten. Vrij alternatief en dwars door het centrum, zodat velen maximaal kunnen genieten van het gebeuren. We hanteren het criterium van het gezond verstand voor de inschrijvingen voor de koers voor parochianen en deelnemers uit de randdorpen. Soms kan een wildcard gegeven worden, mits bewijs van connecties met Ruiselede, familiaal of professioneel. Het reglement is niet vatbaar voor al te subjectieve interpretaties van gegadigden. We willen als organisatie de lat hoog leggen en alle commotie voorkomen.”

“Met dit nieuwe concept willen we een dubbelslag realiseren: een sportieve feestdag brengen de dag na Pasen en alle fietsfanaten laten genieten in ons dorp”, zegt de koersfanaat tot slot.

(Roland Van De Steene)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier