Wielerclub de Vredetrappers start aan nieuw seizoen in gloednieuwe outfit

Redactie KW

De Vredetrappers stelden onlangs hun nieuwe kledij voor. De wielerclub kan dankzij de sponsors om de drie jaar van kledij veranderen.

Het lokaal is in Den Elckerlyc in Rollegem, waar Guido en Andrea en hun zoon Joost de hongerige renners op zondagmiddag met hapjes en drankjes plezieren. Van februari tot half oktober wordt er op zondagvoormiddag een rit gedaan. Nu is dit nog vanaf 9 uur en in de zomer wordt er om 8 uur gestart. Dit jaar zijn er 58 leden. De zeven bestuursleden zijn Danny Bossuyt, Stijn Depoortere, voorzitter Hans Delorge, Nico Pauwels, Johan Maebe, Bruno Mylle en Ruben Depaepe.

Sinds dit jaar pakt de club ook voor het eerst met een C-ploeg uit. Afhankelijk van het moment en de vorm kan er gekozen worden om te rijden met de A-, B- of C-ploeg. Telkens wordt de afstand en het tempo gewijzigd en er is dus voor elk wat wils.

De Vredetrappers gaan het 42ste seizoen in. De wielerclub ontstond oorspronkelijk in Aalbeke en dankt haar naam aan het feit dat veel stichtende leden in de Vredestraat, nu de Luingnestraat, woonden. Via omzwervingen is de club nu gehuisvest in Rollegem. Er zitten nog heel wat Aalbekenaren in de club, maar er zijn ook leden van Bellegem, Rollegem, Aalbeke, maar ook van verder zoals Sint-Denijs en Kooigem. (Foto EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier