Wielerbond West-Vlaanderen wil zijn zetel vestigen in Roeselaars wielermuseum

Redactie KW

Voorzitter Jules Vandergunst maakte deze intentie bekend tijdens het druk bijgewoonde ‘Supportersfeest’ van het Wielermuseum op donderdagavond 26 maart.

Jules sprak er eigenlijk als voorzitter van de vriendenkring van dat wielermuseum, maar hij maakte toch even de overstap naar de activiteiten van de afdeling West-Vlaanderen van de Wielerbond Vlaanderen. “Met zo’n 3.000 leden, waaronder 800 wielrenners, is West-Vlaanderen verreweg de grootste provinciale afdeling. Tot nu toe is het de altijd de gewoonte geweest dat we ons lokaal hadden in het café van een of andere oud-wielrenner, maar de tijd dat wielrenners na hun actieve koersperiode een fietsenzaak of een café gingen runnen, begint stilaan achter ons te liggen. Als ik zie welke faciliteiten er in het nieuwe wielermuseum gaan komen en hoe gezellig de cafetaria er zal uitzien, dan denk ik dat we nergens beter zullen kunnen zitten.”

Feestzaal in eer hersteld

En inderdaad : het Roeselaarse wielermuseum wordt helemaal vernieuwd, en daarom is het momenteel ook gesloten. Een van de grote ingrepen is dat de oude stadsfeestzaal, die in het museum helemaal in hokjes was verkaveld met tentoonstellingspanelen, opnieuw één grote ruimte wordt en daarmee in al glorie weer kan schitteren. Op de ‘supportersavond’ was de sfeer van die zaal voor de eerste keer al weer te proeven.

Maar naast de herindeling van de bestaande gebouwen, komt er ook een deel nieuwbouw, o.m. voor de cafetaria. Het is de bedoeling dat het WieMu 2.0 volgend jaar opengaat en dan meteen ook hét toeristisch instappunt van Roeselare wordt, want ook de toeristische dienst zal er gehuisvest zijn. Het museum zoekt ondertussen ook vrijwilligers voor een menselijke verhuisketting, en al die verhuizers krijgen alvast een T-shirt aangemeten met een leuke cartoon van Marec erop. (JRE)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode editie Roeselare, van vrijdag 3 april 2015.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.