Tine Vandendriessche is dokter aan AZ Groeninge. Anesthesiste om precies te zijn. Raar om zo iemand in de Lange Steenstraat aan te treffen. Ik stopte Tine omdat ze zo'n vriendelijk gezicht heeft. Hopend dat ze zou praten.

Toen ik hoorde dat ze anesthesiste was, kon ik mijn oren eerst niet geloven. Ze zag er te vriendelijk uit om dokter te zijn. En ook, al die specialisten, je verwacht niet dat die ook onder de mensen komen. Ja, zo'n dokter zou iedereen wel willen. Maar wie zo'n dokter ziet passeren, beseft het wellicht niet. Want hij of zij ligt iets later in slaap.

Ze was zelf wel moe toen ik haar aansprak. Ze had net de hele nacht gewerkt. Goed, ze is nog jong, ze kan er nog tegen. Ze werkt nu een jaar of vijf in AZ Groeninge. Met andere woorden, ze staat eigenlijk nog aan het begin van haar dokterscarrière. En toch heeft ze niet de ambitie om ooit in een ander, nog prestigieuzer ziekenhuis te werken.

Ze houdt van Kortrijk en wil hier blijven. Met tussendoor af en toe een mooie ver reis. Het zij haar gegund. Dat ze nog lang en gelukkig veel Kortrijkzanen mag verdoven.

Tine Vandendriessche is dokter aan AZ Groeninge. Anesthesiste om precies te zijn. Raar om zo iemand in de Lange Steenstraat aan te treffen. Ik stopte Tine omdat ze zo'n vriendelijk gezicht heeft. Hopend dat ze zou praten.Toen ik hoorde dat ze anesthesiste was, kon ik mijn oren eerst niet geloven. Ze zag er te vriendelijk uit om dokter te zijn. En ook, al die specialisten, je verwacht niet dat die ook onder de mensen komen. Ja, zo'n dokter zou iedereen wel willen. Maar wie zo'n dokter ziet passeren, beseft het wellicht niet. Want hij of zij ligt iets later in slaap.Ze was zelf wel moe toen ik haar aansprak. Ze had net de hele nacht gewerkt. Goed, ze is nog jong, ze kan er nog tegen. Ze werkt nu een jaar of vijf in AZ Groeninge. Met andere woorden, ze staat eigenlijk nog aan het begin van haar dokterscarrière. En toch heeft ze niet de ambitie om ooit in een ander, nog prestigieuzer ziekenhuis te werken.Ze houdt van Kortrijk en wil hier blijven. Met tussendoor af en toe een mooie ver reis. Het zij haar gegund. Dat ze nog lang en gelukkig veel Kortrijkzanen mag verdoven.