Wie wordt de ‘Showbeir van Lauwe’?

Het bestuur van TWEK is er al helemaal klaar voor. © CLL
Redactie KW

Henny Huisman kan wel inpakken, want TWEK Events zet playback op de kaart in Lauwe. “Nadat we al op zoek gingen naar de Beir van Lauwe proberen we nu de Showbeir van Lauwe te vinden”, klinkt het. Haal die glitterpakken maar vanonder het stof.

“Hoe we op het idee van een playbackshow zijn gekomen? Zoals elk goed idee ontstaat, met een pint erbij!” De leden van TWEK Events hebben dan misschien een aparte manier van brainstormen, nieuwkomers in het segment van organiseren zijn ze niet. Ze hebben ondertussen al 3 edities van de succesvolle Zeepkistenrace op hun palmares staan en organiseren ook jaarlijks een parochianenkoers.

29 februari

“Dit jaar telt februari 29 dagen en we dachten dat het misschien wel leuk zou zijn om op die ene speciale dag uit te pakken met een speciaal evenement. Een evenement dat mensen zelfs in de winterperiode naar buiten krijgt”, zegt Joan Vander Beken, een van de organisatoren. “Kunnen zingen is niet meteen een vereiste, show verkopen dan weer wel. En laat dat nu net het leutigste zijn. Het werd meteen officieel: de Play Back Show van Lauwe keert om de vier jaar terug.”

Het wordt niet meteen een zoektocht naar de nieuwe Voice van Vlaanderen, maar eerder een oproep naar iedereen die compleet uit de bol wil gaan. “We gaan op zoek naar de persoon of groep die ons kan overtuigen met een waanzinnige show, een echte showbeir dus. Vergis jullie niet: de deelnemende kandidaten worden gekeurd door een professionele jury die genadeloos punten zal toekennen of afnemen.”

Voor klein en groot

“Deze allereerste editie van de Play Back Show van Lauwe is er voor zowel klein als groot”, sluit Joan af. “Vanaf 16 uur kunnen de allerkleinsten het beste van zichzelf geven en nadien is het aan de volwassenen. Tussendoor komt zanger Jens zijn nieuwe single voorstellen. En wie zich geroepen voelt om de afterparty op te fleuren, twijfel niet!” (CLL)

Deelnemen aan de eerste Play Back Show is gratis. Inschrijven kan via twek8930@gmail.com . De show vindt plaats op 29 februari in de zaal van de verrijzeniskerk in Lauwe.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier