Wie wordt 14de Master van Lauwe?

Op de foto zie je v.l.n.r. Fries Mourisse, Christophe Servaege, Sven Callewaert, Nick Parreyt, Peter-Jan Deltour, Stan Roose, Bob Devos, Thierry Parreyt en Kurt Kind. Zij organiseren op zaterdag 6 juli voor de 14de keer 'De Masters van Lauwe'. (foto CLL) © CLL
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

Op zaterdag 6 juli nemen 32 ploegen het tegen elkaar op, tijdens de 14de Masters van Lauwe. Ook dit jaar zal iedereen het beste van zichzelf geven tijdens acht sportieve proeven. Nieuw zijn de sporten kubb en dodgeball.

Wat ooit begon als een gek idee tijdens een nieuwjaarsreceptie, groeide uit tot een compleet kampioenschap. Het doel? Ploegen uit Lauwe met elkaar laten duelleren tijdens verschillende sporten. Ondertussen behoren de Masters tot het patrimonium van de gemeente en is het jaar na jaar uitkijken naar wie de felbegeerde titel haalt.

Nieuwe sporten

“Ook dit jaar geeft iedereen het beste van zichzelf tijdens acht sportieve proeven”, laat Kurd Kind ons weten. “Voor onze 14de editie hebben we twee nieuwe sporten uitgekozen: kubb en dodgeball. Kubb kent ondertussen zowat iedereen maar dodgeball is voor heel wat mensen een grote onbekende. Het doet wat denken aan de balspelen van vroeger, op school, maar dan competitiever. Natuurlijk zijn ook alle klassieke elementen terug aanwezig, zoals voetbal, volleybal en onze beruchte Femme-Fatale-Beker.”

De Masters van Lauwe is een evenement dat voortdurend evolueert en rekening houdt met de feedback die de deelnemers aan de organisatie bezorgen. “In het verleden hoorden we vaak dat het kampioenschap nogal laat uitliep”, gaat Kurt verder. “Daarom hebben we het volledige punten- en finalesysteem herbekeken zodat alles wat sneller gaat en ook heel wat eerlijker is.”

Nieuw puntensysteem

“Wie als ploeg uitkomt tegen een team met allemaal professionele sporters, maakt bijna geen kans om nog naar de volgende ronde te raken. We dokterden een systeem uit waarbij iedereen een podiumkans heeft, ongeacht de achtergrond van de deelnemers.”

Al even traditioneel als de mix van verschillende sporten, is het slotmoment met een overheerlijke kip-aan-‘t-spit. Een ideaal moment om nog even na te kaarten en de inspanningen van de dag te verteren. (CLL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier