Wie wint Tineke’s Got Talent?

Kandidates Tineke van de Watermolen met v.l.n.r. Sharien Vansteenkiste, Delia Vervaeke, Luka De Wilde, Chayla Goethals, Stefanie Scheldeman en Lisa Vermandele. © KDS
Redactie KW

Met als thema ‘Tineke’s Got Talent’ gaat Heule Watermolen op zoek naar de talentvolste kandidate die als Tineke van Heule-Watermolen een jaar lang de ambassadrice mag zijn.

Vrijdag 5 juli werpen zes kandidaten zich terug in de strijd voor het felbegeerde lint. De sympathieke kandidaten geven het beste van zichzelf en laten hun talenten hoogtij vieren. Naast ambiance, zich vermaken en het publiek plezieren hebben ze allen dezelfde wens: Tineke van Heule-Watermolen 2019 worden. De verkiezingsavond vindt plaats op de binnenkoer van de kleuter- en lagere school Heule-Watermolen. Aanvang om 20 uur.

Door Carlo Herpoel

Stefanie Scheldeman (18) “Ik wil uit mijn comfortzone komen”

Stefanie Scheldeman.
Stefanie Scheldeman.© KDS

Stefanie Scheldeman (18) is de dochter van Jan Scheldeman (51) en Ann Tanghe (52) en heeft twee zussen Xam (19) en Charlotte (26).

Stefanie zit in het laatste jaar verzorging aan de Rhizo Kortrijk. Ze wil graag werken als jeugdopvoedster of in een rusthuis of een kinderdagverblijf. Zelf is ze er nog niet helemaal uit. Haar hobby’s zijn uitgaan en rondtrippen met vrienden. “Ik kan niet thuiszitten”, zegt Stefanie. “Ik doe mee om uit mijn comfortzone te komen en nog socialer te worden. Ik wil minder verlegen overkomen.”

Stefanie heeft podiumvrees. “Ik heb nog nooit op een podium gestaan. Hopelijk valt het mee.” Stefanie verwacht veel plezier en zou graag Tineke van Heule-Watermolen worden. “Mijn speciaal talent is dat ik energiek ben. Als ik voor iets ga dan is dat voor 100 %. Soms is dat een nadeel maar hier wordt dit zeker mijn voordeel.”

Chayla Goethals (16) “Ik laat alles op mij afkomen, we zien wel”

Chayla Goethals.
Chayla Goethals.© KDS

Chayla Goethals (16) is de dochter van Alain Goethals (50) en Marijke Demets (41). Ze heeft een broer Kylian (13) en een zus Tiana (20). Chayla studeert haarzorg in het Centrum Leren en Werken in Kortrijk. Ze heeft verscheidene hobby’s zoals dansen bij de Danceflavour Heule en schaatsen in Finlandia Gullegem. Helaas gaat deze dicht maar haar schaatsen hangt ze niet aan de haak. Naast babysitten speelt Chayla ook toneel. Dit jaar deed ze haar debuut bij de Kortrijkse toneelgroep De Spatjes.

“Ze hebben mij gevraagd om deel te nemen aan de verkiezing. En ik heb toegehapt. Waarom niet dacht ik? Ik laat alles op mij afkomen en we zien wel”, zegt Chayla die wel graag Tineke van Heule-Watermolen wil zijn. “Tineke’s Got Talent is voor mij een prima thema. Mijn toneel- en danstalenten zal ik kunnen gebruiken. Schaatsen echter niet”, lacht Chayla ons toe.

Luka De Wilde (17) “Ik sta heel graag op een podium”

Luka De Wilde.
Luka De Wilde.© KDS

Luka De Wilde (17) studeert Humane wetenschappen aan het Guldensporencollege Kaai in Kortrijk. Luka is de dochter van Bas de Wilde (54) en Tine Mispelaere (56). Ze is de zus van Sien (19) en Balder (21) en kan thuis best haar mannetje staan.

Luka is Chiroleidster in Wevelgem. Ze speelt ook tennis en volgt toneel aan het conservatorium in Kortrijk.

“Ik sta heel graag op een podium. Ik doe mee om mij te amuseren en om ervaring op te doen”, zegt Luka. “Ik wou ooit eens mee doen. Nu is het goede moment. ”

Ze verwacht veel ambiance en gezonde stress tijdens de verkiezing. “Het wordt sowieso een supertoffe avond om nooit te vergeten.”

Luka vindt het thema best oké. “Een gek klinkend talent van mij is domme dingen, die je totaal niet moet kennen, van buiten leren.”

Sharien Vansteenkiste (20) “Veel ambiance en weinig competitiegedoe”

Sharien Vansteenkiste.
Sharien Vansteenkiste.© KDS

Sharien Vansteenkiste (20) is de oudste van de zes kandidates. Ze is de dochter van Bruno Vansteenkiste (52) en Brigitte De Langhe (52) en heeft een oudere en jongere zus Yasmien (24) en Sandrien (17). Sharien studeert Bedrijfsmanagement Accountancy Fiscaliteit aan de Vives in Kortrijk. Haar hobby’s zijn uitgaan en babysitten. Ze is lid van de studentenclub Den Ipsoc. Sharien was in 2016 Gullegemse Ambassadrice. “Dit was voor mij een toffe ervaring. Ik leerde er zelfzekerder te zijn. Je ontmoet ook veel nieuwe mensen”, vertelt Sharien. “Ik hoop op een leuke avond vol ambiance en geen competitiegedoe. Ik heb me niet ingeschreven om echt te moeten winnen. Plezier primeert. Een lint mag er uiteraard bij.”

Delia Vervaeke (15) “Ik ben een vechter, letterlijk en figuurlijk”

Delia Vervaeke.
Delia Vervaeke.© KDS

Delia Vervaeke (15) is de jongste kandidate. Ze woont thuis bij vader Nico Vervaeke (45) en moeder Caroline Hugens (42). Delia mag je een sympathiek vechtersbaasje noemen. Haar hobby is immers de vechtsport Ju-Jitsu. “Ik ben nu eenmaal een vechter, zowel letterlijk als figuurlijk. Ik heb al altijd willen meedoen aan deze verkiezing. Dit is ideaal om zelfvertrouwen op te bouwen. Het moet leuk zijn om mee te doen.” Nieuwe vriendschappen bouwen en ervaring opdoen, vindt Delia belangrijk. “Het zou leuk zijn om Tineke van de Heule-Watermolen te zijn maar dat is niet het allerbelangrijkste. Ervaring, sfeer, vriendschap en leute is voor mij belangrijker.” Haar talenten zijn leute maken en alles wat met vechtsporten te maken heeft.

Lisa Vermandele (16) “Ik wil zo meer zelfvertrouwen krijgen”

Lisa Vermandele.
Lisa Vermandele.© KDS

Lisa Vermandele (16) is de dochter van Andy Vermandele (45) en Veerle Verstraete (44). Ze heeft een jongere broer Luca (14) en een jongere zus Laura (9).

Lisa studeert sociale en technische wetenschappen aan Spes Nostra in Heule. Haar hobby’s zijn dansen bij Studio Steps en handletteren zoals onder andere kalligrafie.

Met haar deelname wil ze haar vriendenkring verruimen. “Ik doe mee om meer zelfvertrouwen te krijgen. Ik hoop dat alles vlot verloopt.”

“Graag zou ik Tineke van Heule-Watermolen zijn maar plezier maken gaat boven winnen.”

“Ik hoop mijn danstalenten goed te kunnen gebruiken tijdens deze verkiezing”, geeft Lisa nog mee.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.