Wie vindt juiste sleutel van Den Dries?

Lore Hooghe is al twee jaar zelfstandig cafébaas van Den Dries. (Foto DJW)
Redactie KW

Lore Hooghe heropende twee jaar geleden café Den Dries aan de Beveren Dries en viert die verjaardag met een driedaags festijn. Op het programma: een spelletje escape room en een kaarting met alles erop en eraan.

“Twee jaar geleden stond ik als zelfstandig cafébaas aan de tapkranen”, aldus Lore Hooghe. “Daar ben ik nu heel tevreden over. Het was voor mij een goeie zaak om daarmee te beginnen. Lang heb ik er niet over nagedacht. Maar kom: het is en blijft een mooi alternatief nadat ik zeven jaar lang vrachtwagenchauffeur ben geweest. Dan kon het ineens niet meer en zocht ik naar een nieuwe job. Die vond ik in Den Dries waar ik intussen een mooie klantenkring heb opgebouwd. En heel belangrijk: ik beslis zelf welke bieren hier binnenkomen en welke niet.”

Verjaardagsdriedaagse

Voor de verjaardagsdriedaagse van 15 tot en met 17 juni pakt Lore uit met een spelletje escape room. Op de etage laat zij daartoe een kamer inrichten waar de spelers moeten zoeken naar sleutels die ze dan beneden moeten uitproberen op enkele kisten. Gaan die open met de juiste sleutels, dan wacht een cadeautje. Een vrij originele manier eigenlijk om een verjaardag te vieren.

Lore Hooghe: “Iedereen die speelt krijgt 50 minuten de tijd om in de room de gepaste sleutels te vinden. Je betaalt 5 euro per persoon en 10 euro waarborg per groep. Na deelname krijg je de waarborg terug. Wat je allemaal te verwerken krijgt? Tips, codes, informatie, het oplossen van puzzels & raadsels die tot de oplossing(en) moeten leiden. Er zijn na afloop van het spelletje veel prijzen te winnen. De winnaar van de hoofdprijs maken wij zondagavond bekend. De opbrengst van de escape room gaat naar het goede doel. Den Dries betaalt ermee de aanschaf van een klimrek voor Freinetschool De Kleine Wereld langs de Nokerseweg.”

Ook plezant lijkt het evenement Potje Dek op zaterdag en zondag van 10 tot 12 uur. Lore Hooghe: “Het is eigenlijk een oud caféspelletje: bij aanschaf van een pintje van het vat krijg je een sinaasappel mee voor thuis. Vroeger betekende dat feest voor de mama’s en kinderen die op vader zaten te wachten wanneer die van zijn café sinaasappels had gekregen. Natuurlijk na de nodige pintjes. Enfin, met zulke activiteiten haal je als cafébaas toch eventjes het verleden terug. Maar ik ben ook bezig met de toekomst. Dat wil zeggen: zorgen voor couleur local in Den Dries en tegelijk nieuwigheden introduceren. Zo kan ik vanaf vrijdag alle service van de Lotto aanbieden. Daar ben ik al een jaar mee bezig maar nu kan ik alle validaties van de formulieren verzorgen.” (DJW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier