Wie vervult een wens uit de feeënboom in de bib van Poperinge? “Kinderen uit armere gezinnen hun wens laten uitkomen”

Schepen Bryan Vanderhaeghe bij de feeënboom in de bib. © LBR
Laurie Bailliu
Laurie Bailliu Medewerker KW

In Poperinge staat sinds deze maand opnieuw een feeënboom in bibliotheek De Letterbeek. Die staat er voor kinderen uit gezinnen die het financieel wat moeilijker hebben. Kinderen kunnen er hun wensen voor de feestdagen in achterlaten.

“De feeënboom staat opnieuw in de bibliotheek. Het idee kwam een aantal jaar geleden van een aantal burgers”, zegt schepen voor Sociale Zaken Bryan Vanderhaeghe (Samen). “Kinderen wiens ouders het financieel niet breed hebben, kunnen hun wensen bij de sociale dienst binnenbrengen. De wensen worden dan in de feeënboom gehangen, die in de ingang van de bibliotheek staat. Het concept blijft ook dit jaar hetzelfde: in de boom hangen wensen van kinderen uit gezinnen die het op dit moment financieel wat moeilijker hebben. Inwoners die dat willen, kunnen een wens in vervulling laten komen door een wens uit de boom te nemen en het gewenste cadeautje, ongeveer twintig euro te kopen.”

Balie Sociaal Huis

De cadeautjes kunnen afgegeven worden aan de balie van het Sociaal Huis. “Onze maatschappelijk werkers van de sociale dienst zorgen dan dat dit onder de kerstboom van de kindjes terecht komt.” De feeënboom staat in de bibliotheek in de Veurnestraat 71 en het Sociaal Huis vind je in de Veurnestraat 22.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier