Wie van deze drie wordt vanavond dé Persoonlijkheid van Roeselare?

Tim Boury, Liesbeth Moortgat en Willem Stockman dingen zaterdag naar de titel Persoonlijkheid van het Jaar in Roeselare. © (Foto SB)
Peter Soete

De drie uiteindelijke genomineerden voor de Roeselaarse Persoonlijkheid van het jaar 2017 zijn bekend. In een uitverkocht Fabriekspand zullen de feestvierders zaterdagavond beslissen of sterrenchef Tim Boury, dokter en coördinator van de fusie van de spoeddiensten in onze stad Willem Stockman of Nurse of the year Liesbeth Moortgat de felbegeerde Award in ontvangst mag nemen.

Chef Tim Boury was de perfecte gastheer voor een gesprek tussen de drie genomineerden aan de vooravond van de Roeselare Awards. “Met een glaasje champagne praat het nog zo makkelijk”, lacht Tim terwijl hij ook een zacht kussen voorziet voor het been van dokter Willem Stockman. Die heeft de dag voordien in het ziekenhuis in Torhout zijn knieschijf gebroken. Maar een pijnstiller én een glas champagne doen wonderen, bezweert hij en wie zijn wij om een dokter tegen te spreken.

“Het is fijn om genomineerd te worden, ja”, lacht Liesbeth Moortgat die in 2017 verkozen werd tot Nurse of the year. Liesbeth is beroepshalve verpleegkundig consulent in AZ Delta voor mensen met een chronische darmontsteking. “En het is vooral leuk omdat het over drie mensen gaat die voor en met mensen werken. Dat betekent dat de personen die dit kiezen toch oog hebben voor mensen die iets proberen te betekenen en ten dienste staan voor anderen. Het is ook leuk dat er twee mensen van AZ Delta genomineerd zijn. Wist je trouwens dat Willem de eerste was om mij te feliciteren (lacht)! Mooi toch?”

Twee van AZ Delta

“Het is fantastisch dat er twee mensen van AZ Delta genomineerd zijn en het bewijst dat dit ziekenhuis veel positieve zaken oproept bij de Roeselaarse bevolking”, vertelt Willem Stockman. De spoedarts mag de architect van de nieuwe spoeddienst genoemd worden na de fusie van de twee Roeselaarse ziekenhuizen tot AZ Delta.

“Dat was niet altijd makkelijk, niet op operationeel en logistiek vlak maar ook op menselijk gebied was het soms op eieren lopen. Er zullen ongetwijfeld nog dingen gebeuren die we liever anders zien maar AZ Delta zal hier toch sterker uitkomen. En een belangrijke taak zal ook zijn om niet alleen de patiënt de beste en snelst mogelijke behandeling te garanderen maar ook het menselijke aspect, het goed zorgen voor, zeer nauw in het oog te houden. ‘To cure and to care’ moeten echt hand in hand gaan in dit verhaal.”

“Wie zaterdag ook wint, ieder van ons gunt het de ander”

“Natuurlijk doet het voor ons nog steeds veel deugd om genomineerd te worden voor de Awards”, aldus een aandachtig luisterende Tim Boury.

“Het is een waardering van de Roeselarenaars voor ons werk. Wij werken met een heel team keihard om onze klanten een leuke en lekkere ervaring te bieden. We hebben klanten van overal maar we zijn groot geworden met de mensen van Roeselare en omgeving. Het feit dat we heel veel van hen terugzien maakt ons gelukkig. En wie er zaterdag ook wint, ieder van ons gunt het de ander.”

Andere nominaties

Naast de Award voor Persoonlijkheid van het jaar zijn er nog de Awards Winkelbeleving (Vida Design, Crème de la Crèma, Wivine, Mobel, Mr. Steve en AD Delhaize), Marketing (Deleye, Hectaar, Optiekpunt, Deswarte Kappers en B. Qt Hair & Beauty), Nieuwbouw (Residentie Parkzicht, Tandens, VTI, Alpha Pharma, Dokters aan de Mandel en Residentie Dammepark), Renovatie (Lingerie Olijf, Tafel Madeleine, Umami CREO, Brasserie Flandria, Brasserie Bellis en Boost Moodshop), Bedrijf van het Jaar (Goddeeris, Bom Brewery, De Lochting, Barias en Hectaar), Handelaar van het jaar (Aferdita, Boost Moodshop, Deforce, Deswarte Kappers, Electro Marc Dubois, Lingerie Olijf, ‘t Katelijnehof, The Lightstore, Tio Paco en de Vinotheek) en de Starters Award (Liv’in Choc, DL Operations, Aferdita, Floorify en Cuisine Tossins).

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.