Wie stuurt Ella een kaartje voor haar communie?

De 13-jarige Ella Busschaert viert dit weekend haar plechtige communie. Het meisje met een mentale beperking krijgt heel graag post en daarom doen haar ouders een oproep om kaartjes te sturen. “Met deze actie vragen we begrip voor iedereen die op een of andere manier een beperking heeft”, vertellen ze.

“Het is voor ons een plezier om Ella die uit de brievenbus te zien halen”, zeggen haar ouders. (foto EF)

Wim Busschaert en Emmy D’Heere hebben op Facebook een oproep gelanceerd om kaartjes te sturen naar hun dochter Ella die dit weekend haar plechtige communie doet. “Ella heeft sinds haar geboorte een mentale beperking en is autistisch”, leggen Wim en Emmy uit. “Ze verblijft een week lang in De Kindervriend, een type 2-school in Rollegem en slaapt daar ook twee keer per week in. Ella heeft een vastberaden wil. Zo kan ze in de winkel naar zaken vragen die wij op dat moment helemaal niet nodig hebben. En dan zet ze wel eens de zaak op stelten en worden wij nagestaard. Mensen denken dan wij geen controle hebben over onze dochter, maar Ella is gewoon anders en daar kan niet iedereen positief mee omgaan.”

Wenskaarten

“Achter onze oproep om een kaartje te sturen naar Ella zit ook het verhaal van een positievere kijk op mensen die anders zijn”, gaan ze verder. “Aan Ella is op het eerste gezicht helemaal niet te zien dat ze een beperking heeft. Toch is die er en in een prestatiegerichte maatschappij kan dat volgens velen niet. Is iemand die bijvoorbeeld op school wat minder presteert daarom geen goede mens? We vragen begrip voor iedereen die op een of andere manier een beperking heeft.”

Ella neemt de kaartjes mee naar haar kamer en stopt er een paar onder haar hoofdkussen

Enkele dagen na de oproep zijn de eerste wenskaarten al in de bus beland ten huize Busschaert. “Het is voor ons een plezier om Ella die uit de brievenbus te zien halen”, aldus mama Emmy. “Ze neemt ze steevast mee naar haar kamer en stopt er een paar onder haar hoofdkussen. Vaak ook moet ik voor het slapengaan een paar kaartjes voorlezen. Ella is nu eenmaal verzot op kaartjes en stuurt vanop onze vakantieplaats altijd ééntje op naar zichzelf.” Heel wat van de mensen die Ella al een kaartje geschreven hebben, zijn onbekenden voor de ouders. “Het bericht is al vele keren gedeeld. Dit hadden we eerlijk gezegd niet verwacht. We willen alvast iedereen bedanken voor de warme reacties en kaartjes.”

Zingen

Op vrijdag 3 mei viert Ella haar vormsel samen met haar klasgenoten in De Kindervriend. Ze zal er onder meer mogen zingen. “Dat doet ze enorm graag”, zegt papa Wim die zelf ook zanger is in een covergroep. Haar oudste broer Flor nam dan weer deel aan Junior Eurosong en The Voice. “Naast Flor heeft ze met Robbe nog een tweede broer. Het is voor hen ook niet altijd makkelijk geweest. Ook zij hadden een andere jeugd, maar zijn beiden rijker geworden en stappen met heel wat ervaring verder het leven in.” (MDN)

Een kaartje sturen kan naar Ella Busschaert, Begoniapark 3, 8954 Westouter

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.