Meer dan eens klinkt het dat de West-Vlaamse grond een erg gezonde grond is. Albert Ryssaert, gewezen melkboer uit Harelbeke, is hier een knap voorbeeld van. "Als hij rustig neer zit en aan zijn pijp lurkt, dan kan hij nog probleemloos zeggen bij wie hij welke melk ging leveren". Alberts jarenlange vriend Marc spreekt met bewondering en respect over de eeuweling, die hij al jaren kent. "Albert leverde vroeger melk bij mijn schoonouders en zo zijn we aan de praat geraakt. Zijn verhalen over de oorlog en 'de laatste kogel' trokken de aandacht van iedereen. Hij woonde ook altijd de 11-novembervieringen bij en toen hij niet meer goed te been was, begon ik hem daarnaartoe te brengen. Zo zijn we vrienden geworden".

Albert woonde tot vorig jaar nog alleen maar moest uiteindelijk toch verhuizen naar een woonzorgcentrum. "Zondag viert hij zijn 101ste verjaardag, een uniek moment dat we graag extra in de verf willen zetten" sluit Marc af. "Daarom roepen we op om zoveel mogelijk kaartjes naar Albert te sturen. Hij mag dan wel de 100 gepasseerd zijn, hij is nog altijd erg helder van geest en koestert dergelijke dingen. We hopen vanzelfsprekend dat mensen massaal op onze oproep reageren".

(CL)

Help mee om de verjaardag van Albert te vieren door zelf een kaartje te sturen naar: "Zorgbedrijf de Vlinder t.a.v. Albert Ryssaert, Kollegeplein 5 Harelbeke'

Meer dan eens klinkt het dat de West-Vlaamse grond een erg gezonde grond is. Albert Ryssaert, gewezen melkboer uit Harelbeke, is hier een knap voorbeeld van. "Als hij rustig neer zit en aan zijn pijp lurkt, dan kan hij nog probleemloos zeggen bij wie hij welke melk ging leveren". Alberts jarenlange vriend Marc spreekt met bewondering en respect over de eeuweling, die hij al jaren kent. "Albert leverde vroeger melk bij mijn schoonouders en zo zijn we aan de praat geraakt. Zijn verhalen over de oorlog en 'de laatste kogel' trokken de aandacht van iedereen. Hij woonde ook altijd de 11-novembervieringen bij en toen hij niet meer goed te been was, begon ik hem daarnaartoe te brengen. Zo zijn we vrienden geworden".Albert woonde tot vorig jaar nog alleen maar moest uiteindelijk toch verhuizen naar een woonzorgcentrum. "Zondag viert hij zijn 101ste verjaardag, een uniek moment dat we graag extra in de verf willen zetten" sluit Marc af. "Daarom roepen we op om zoveel mogelijk kaartjes naar Albert te sturen. Hij mag dan wel de 100 gepasseerd zijn, hij is nog altijd erg helder van geest en koestert dergelijke dingen. We hopen vanzelfsprekend dat mensen massaal op onze oproep reageren".(CL)