Wie reed kleine Buddy omver? Hondje zwaargewond na vluchtmisdrijf

Gelukkig overleefde Buddy de aanrijding. © AN
Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

Buddy, het hondje van Sergei Gjurov (50) slaagde er gisteren rond 12.20 uur in om te ontsnappen. Zijn baasje ging hem meteen achterna, maar hij kwam net te laat. Toen de viervoeter de Doorniksesteenweg probeerde over te steken werd hij aangereden door een wagen. “De dame reed gewoon door terwijl mijn hondje dood lag te bloeden”, vertelt Sergei aangeslagen. Hij lanceerde een oproep naar getuigen via sociale media.

Sergei Gjurov (50) en zijn hondje Buddy, een pincher, zijn al jaren onafscheidelijk. Tot Sergei het diertje gisterenmiddag heel even uit het oog verloor. Buddy glipte door de voordeur en ging alleen op wandel. Hij probeerde in het Blauwe Poort park te geraken waar zijn baasje vaak met hem op stap gaat. Sergei vermoedde al zo iets en zette onmiddellijk te voet de achtervolging in. Maar toen Buddy de Doorniksesteenweg trachtte over te steken ter hoogte van De Blauwe Frituur, ging het mis. De viervoeter werd aangereden door een wagen.

Zien gebeuren

“Ik zag het voor mijn ogen gebeuren”, vertelt een erg aangeslagen Sergei. “Ik kwam amper tien seconden na Buddy aan bij de weg. Ik zag alle auto’s stoppen behalve een, die gaf gas. Ik heb nog de longen uit mijn lijf gekrijst, maar het was te laat. Buddy werd geraakt en weg geslingerd. Ik zag de dame even in haar achteruitkijkspiegel kijken om dan snel door te rijden. Buddy bloedde enorm hard en ik was compleet in schok. Ik had hem op mijn schoot genomen en zat daar maar.”

Gelukkig boden verschillende omstaanders wel hulp. “Een mevrouw die uit de tegengestelde richting kwam, die helemaal niks met het ongeluk te maken had, bood aan om mij en buddy naar de dierenarts te brengen. Ik ben in haar auto gestapt, maar eens de eerste shock wat was gaan liggen, besefte ik dat ik haar daar niet mee moest belasten. Ze heeft mij dan uiteindelijk veilig thuis bij mijn familie afgezet. Ik kan haar werkelijk niet genoeg bedanken!”, klinkt het emotioneel. “Mijn hond is mijn alles, ik zie hem doodgraag en zou alles voor hem doen.”

Zware operatie

Buddy kan zijn avontuur voorlopig nog navertellen. “Bij de dierenarts hebben we meteen foto’s laten maken”, vertelt Sergei. “Buddy heeft een heel complexe breuk en zal vandaag (dinsdag) een zware operatie moeten ondergaan, pas dan zullen we weten of hij erdoor komt. We kunnen nu alleen maar onze vingers kruisen.” Een dergelijke operatie kost al snel meer dan 1.000 euro. “Maar daar heb ik zelfs niet over nagedacht, voor Buddy doen we dat gewoon.”

Het hondje moet nu een dure operatie ondergaan.
Het hondje moet nu een dure operatie ondergaan.© AN

Enkele uren na het ongeval lanceerde Sergei een oproep op sociale media die al druk gedeeld werd. Hij hoopt de dame op te sporen die zijn beste vriend omver reed. “Ik weet wel dat wij in fout waren. Buddy mag helemaal niet los over straat lopen. Normaal is hij altijd aangelijnd. Dus volgens de letter van de wet heeft die dame niks fout gedaan. Maar waar is de menselijkheid gebleven? Wie krijgt zo iets nu over zijn hart?” Wie informatie heeft voor Sergei, of het ongeval zag gebeuren, kan hem contacteren via Facebook.

(Annelies Nollet)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.