Wie probeert honden en katten te vergiftigen in het Villapark van Waregem?

Sarah met hond Zorha en kat Shadow. © PPW
Redactie KW

In het Villapark loopt blijkbaar iemand met kwalijke bedoelingen rond. Maandagavond werd katten- en hondenvergif gevonden.

Sarah Deryckere (25) woont met haar man Pierre Cauwberghs (27) en hun dochtertje Maylien (2) in de Groendreef. Maandagavond deed ze een verschrikkelijke ontdekking. “Op onze oprit troffen we een zonderlinge ‘smurrie’ aan”, vertelt Sarah. “Al vlug bleek het om honden- en kattenvergif te gaan. We hebben twee honden (Aquila en Zorha) en drie katten (Milou, Gismo en Shadow). Onze honden kunnen niet op de oprit. Ze zitten in de tuin en die is afgesloten door een hek.

Kat verdwenen

“Gelukkig hebben niet alle drie onze katten er van gegeten. Enkel onze kat Milou moet blijkbaar eens geproefd hebben. Ze was er ziek van. Dezelfde avond nog wou ik de dierenarts contacteren, maar plots vonden we haar niet meer. Sindsdien is we geen enkel spoor meer van haar. We hopen uiteraard haar levend terug te zien. We mogen er niet aan denken dat ook ons dochtertje hierdoor iets zou zijn overkomen.”

Directeur van Waregem Expo Chris Baert woont in de aanpalende Nachtegaallaan: “Ik herinner me eenzelfde voorval zo’n vijftien jaar geleden”, weet hij. “Ook toen probeerde iemand honden en katten te elimineren. De dader werd door een zeer groots opgezette zoekactie vrijwel onmiddellijk gevonden. Hopelijk vinden de speurders ook nu spoedig het juiste spoor.” (PPW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier