Wie nog met vragen zit rond rookmelders kan terecht bij brandweerzone MidWest

Wouter Vander Stricht

Na een vraag van Margot Wybo wees schepen Michèle Hostekint op de diensten van de brandweerzone MidWest die klaar staat met een brandpreventie-adviseur voor wie met vragen zit rond de rookmelders.

Sinds 1 januari 2020 zijn rookmelders verplicht in alle woningen. Woningbranden kosten immers nog jaarlijks het leven aan tientallen mensen. Margot Wybo (CD&V): “Een controle in de Roeselaarse woningen is onbegonnen werk. Toch ben ik bang dat niet alle Roeselarenaars het initiatief hebben genomen om deze rookmelders aan te schaffen en te plaatsen. Zou een controle voorzien kunnen worden bij huishoudens die moeilijk in staat zijn om die rookmelders zelf te hangen, zoals ouderen, zorgbehoevenden, personen in eenzaamheid… ? En voorziet de stad nog een campagne om het belang van die rookmelders te onderstrepen?”

Michèle Hostekint (SP.A & De Vernieuwers): “Voor de private huurmarkt geldt dit al langer. Een brede publieke communicatie komt in het magazine van de stad, er zijn flyers aanwezig en er is communicatie via de website en de sociale media. De brandweerzone MidWest, die ook mensen ter beschikking stelt, communiceert ook verder. De brandpreventie-adviseur staat paraat voor wie met vragen zit.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier