Wie neemt Aäron mee naar Alcatraz? Jonge metalfan in rolstoel zoekt festivalcompagnon

Aäron zal zijn Alcatraz-buddy een heel weekend trakteren op eten en drinken. © Wouter Meeus
Olaf Verhaeghe

De 22-jarige Aäron Vandevelde uit Tielt is op zoek naar iemand die samen met hem naar hard rock- en metalfestival Alcatraz in Kortrijk wil trekken. De enige vereiste: bereid zijn om Aäron in zijn rolstoel helpen tussen de mensenmassa op de festivalweide. “Als tegenprestatie trakteert hij het hele weekend op eten en drinken. Wie weet houdt Aäron er zelfs nieuwe vrienden aan over”, zegt zijn moeder Marleen.

Met Alcatraz heeft Kortrijk deze zomer een primeur te pakken. Het gerenommeerde hard rock- en metalfestival wordt het eerste écht grote muziekfestival na corona in ons land. De organisatie verwacht op vrijdag 13, zaterdag 14 en zondag 15 augustus samen maar liefst 36.000 liefhebbers van het stevigere genre op de festivalsite aan de Lange Munte op Hoog Kortrijk.

Ook de 22-jarige Aäron Vandevelde uit Tielt kijkt al reikhalzend uit naar midden augustus om het op een headbangen en luchtgitaren te zetten. Alleen is hij nog op zoek naar een compagnon de route voor de drie festivaldagen.

“Door zijn fysieke beperking is het voor Aäron onmogelijk om lange tijd recht te staan of grote afstanden te wandelen”, legt zijn moeder Marleen Vandevelde uit. “Hij kan wel even stappen, maar een hele dag zou fysiek gewoon te zwaar zijn voor hem. Net daarom gebruikt hij dan zijn rolstoel, maar natuurlijk heb je iemand nodig om die te duwen. Zelf ben ik niet meteen een grote fan van metal en hard rock. (lacht) Ik zie me mezelf geen drie dagen tussen het publiek begeven.”

Eerder naar Graspop

Aäron heeft daarnaast ook moeilijkheden met spreken en kampt met motorische problemen aan zijn rechterhand. “Maar dat neemt uiteraard niet weg dat hij zich rot kan amuseren op een festival”, aldus moeder Marleen nog. “In 2019 en 2018 is hij twee keer naar Graspop geweest, een keer met een koppel uit Wingene mee en een keer met de hulp van een Antwerps koppel. Twee keer heeft hij daar enorm genoten van dat weekend. Ik hoop dat het ook dit jaar lukt om hem op Alcatraz een mooie ervaring te kunnen bieden.”

Hij heeft die beperking, maar dat neemt niet weg dat hij zich rot amuseert op een festival – Marleen Vandevelde, moeder van Aäron

Op Facebook postte de 22-jarige Tieltenaar een oproep naar festivalgangers. “Het zou fijn zijn mochten we iemand vinden die van plan is om naar Alcatraz te gaan én het ziet zitten om zich over Aäron te ontfermen”, zegt Marleen. “In de ideale wereld gaat het om iemand die tussen 20 en 35 jaar is, een rijbewijs heeft en Aäron in Tielt kan ophalen. Als tegenprestatie zal Aäron het hele weekend op eten en drinken trakteren. Dat deden we op Graspop ook elke keer, en dat zorgt wel voor een leuke band. Met die mensen hebben we nog af en toe contact. Wie weet houdt Aäron nieuwe vrienden over aan zijn eerste Alcatraz.”

Interesse om de festivalmaat van de 22-jarige Aäron uit Tielt te worden? Mail dan naar aaronvandevelde6@gmail.com.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.