Wie knijpt straks in billen van het bloemenmeisje van de Sente Classic?

De affiche is een knipoog naar het knijpincident van Peter Sagan. Op de foto zien we Bert Degrave (links), Hannes Vromman (rechts) van de organiserende WTC Parcheggio Sente en bloemenmeisje Marie De Wever. (GF)
Redactie KW

Niet minder dan vijftig Sentse sportievelingen wagen hun kans tijdens de eerste Sente Classic. De recreatieve wielerwedstrijd opent de jaarlijkse kermis die van 1 tot en met 4 september plaatsvindt in Sente.

Het jaarlijkse kermisweekend wordt op vrijdag 1 september op gang getrapt met een wielerwedstrijd voor inwoners van Sente. De affiche die het koersfeest aankondigt, laat alvast weinig aan de verbeelding over. “Een knipoog naar het knijpincident van Peter Sagan toen hij tweede werd in de Ronde van Vlaanderen 2013”, weet Jasper Vanwildemeersch, bestuurslid van het kermiscomité.

Wie eindigt straks op de tweede plaats en waagt het om in de billen van bloemenmeisje Marie te knijpen? Dat komen we volgende vrijdag te weten. De organiserende WTC Parcheggio Sente stippelde alvast een aantrekkelijk parcours over het Sentse grondgebied uit. “Er zijn nu al vijftig deelnemers ingeschreven, zowel mannen als vrouwen”, zegt Jasper. “Ze werken twaalf rondes af over een totale afstand van 36 kilometer. Wie wint, geniet eeuwige roem in Sente.”

Alles op Wieltjes

Voorafgaand aan de wedstrijd voor volwassenen is er ‘Alles op Wieltjes’, voor kleuters en kinderen tot het vierde leerjaar. “Zij rijden met een eigen vervoermiddel naar keuze. Alles op wieltjes is toegelaten, van een fiets en een step tot een skateboard of gocart. Alle deelnemertjes ontvangen achteraf een verrassing.”

“Wie wint, geniet eeuwige roem in Sente”

De vrijdagavond wordt afgesloten met een optreden van Green Onions en een dj-set van stadsdj Lotto. “Ook dat is nieuw. Vroeger vonden de optredens telkens op zondagavond plaats, maar we merkten dat de opkomst hierdoor verminderde. Vandaar onze keuze voor de vrijdagavond. Dan opent in ‘t Senter ook het café ‘Bij Rietje’, genoemd naar de reus van Sente Rietje Vlas. Het hele weekend lang is iedereen er welkom om iets te drinken of deel te nemen aan caféspelen. Er wordt onder meer een flipperkast, darts en tafelvoetbal geplaatst.”

Méér petanque

Een vaste waarde tijdens het kermisweekend is de petanque op zondagmiddag. “Vorig jaar was die met 24 ploegen in een mum van tijd volzet en moesten we zelfs ploegen weigeren”, zegt Jasper. “Daarom breiden we het aantal ploegen nu uit tot 32.” Tijdens Sente Kermis staan er ook een kindernamiddag (zaterdag), fuif Chiratlon (zaterdag), barbecue (zondag), hesp aan ‘t spit (zondag) op het programma. Het feestweekend wordt op maandag afgesloten met een seniorenfeest.

(Nikita Vindevogel)

Meer info en inschrijven op www.sente.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier