Wie kijkt langs Dolores haar handicap?

De vrolijke Dolores. (gf)
Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

De Krant van West-Vlaanderen gaat elke week op zoek naar een baasje voor een beestje, want niet alle huisdieren vinden makkelijk een nieuwe thuis. Deze week gingen we langs bij de Pandora Stichting. Daar wordt gezocht naar een nieuwe thuis voor Dolores, die sinds kort door het leven gaat met drie pootjes.

Dolores is een Roemeense straathond. Ze verblijft op dit moment nog steeds in Roemenië. De vrijwilligers van de Pandora Stichting schatten haar op ongeveer vier jaar oud. “Ze verloor haar rechtervoorpoot vermoedelijk bij een treinongeluk”, vertelt Desiree Beulen.

Gelukkig op drie poten

“Daarna zwierf ze lange tijd met enorme pijn rond. Gelukkig werd ze gevonden door één van onze vrijwilligers. Het deeltje van haar voorpoot dat ze wel nog had, kon de dierenarts helaas niet redden. Dus nu gaat ze nu heel gelukkig door het leven met drie pootjes.”

Dolores lijkt niet echt een probleem te hebben met haar handicap. “Ze huppelt vrolijk rond en heeft een waanzinnig lief karakter”, vervolgt Desiree. “Ze weegt ongeveer 25 kilo en is erg meegaand. We zoeken baasjes die haar de tijd gunnen om zich aan te passen en die om duidelijke redenen niet van plan zijn om heel grote wandelingen met haar te doen. Ze doet het niet slecht met andere honden, op voorwaarde dat die rustig zijn.”

“We beseffen dat niet iedereen een hond met een handicap wil adopteren, maar hopen toch iemand te vinden die langs Dolores haar handicap wil kijken”, besluit Desiree.

Kan jij Dolores een goede thuis geven? Neem dan contact op via pandorastichting.com of stuur een berichtje naar warm@kw.be.