Yves geeft portefeuille na ruim 30 jaar terug aan zoon van Jonny De Sloover

De identiteitskaart van Jonny De Sloover.
De identiteitskaart van Jonny De Sloover.
Tim Vansteelandt
Tim Vansteelandt Chef Nieuws

Yves Vandendriessche uit Desselgem deed een bijzondere vondst tijdens verbouwingen: achter een valse wand trof hij een portefeuille aan van een zekere Jonny De Sloover. Op Facebook ging hij op zoek naar de eigenaar of zijn nabestaanden. En die heeft hij gevonden.

Jonny zelf is intussen 85 jaar, woont in Waver en wil liever niet in de belangstelling staan. Maar zijn zoon heeft wel met Yves afgesproken om de portefeuille op te pikken.

Yves deed de opmerkelijke vondst toen hij een oud kot aan het afbreken was. In de portefeuille zaten onder meer de identiteitskaart en het rijbewijs van ene Jonny Jules De Sloover, geboren op 11 februari 1936 in Petegem-Leie. Volgens zijn identiteitskaart was de man gescheiden en werkte hij als privéleraar. “Er zaten trouwens ook twee gekruiste cheques in die portefeuille”, vertelt Yves, die vermoedt dat de man ze moet verloren zijn eind jaren tachtig. “Ik woon hier sinds 1990 met mijn moeder, dus het moet daarvoor gebeurd zijn.”

De moeder van Yves runde in het pand jarenlang café ’t Hoekske, maar is daar nu mee gestopt. “Ze is ondertussen 70 jaar en door corona ligt het café stil. Ik ben de boel nu aan het verbouwen om er een broodjeszaak in te beginnen. Zo blijft het toch in de familie.”

Via via kwamen de zoon van Jonny en Yves met elkaar in contact. Zo komt de portefeuille weer bij z’n rechtmatige eigenaar terecht, na ruim 30 jaar. (TV/JE)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.