Wie in Kortrijk, Kuurne of Harelbeke woont, krijgt vaccin in Kortrijk Xpo

Helemaal zeker is het nog niet, maar een tweet van burgemeester Ruth Vandenberghe bracht de bal wel aan het rollen. Wie in Kortrijk, Kuurne of Harelbeke woont en gevaccineerd wil worden, zou moeten afzakken naar Kortrijk Xpo.

Vaccinaties in de woonzorgcentra gebeuren door huisartsen en verpleegkundigen.© AN
Vaccinaties in de woonzorgcentra gebeuren door huisartsen en verpleegkundigen.© AN

“Kortrijk maakt zich klaar om te vaccineren. We reserveren alvast een zaal in Xpo, vlot te bereiken en vlakbij het ziekenhuis AZ Groeninge”, tweette de Kortrijkse burgemeester Ruth Vandenberghe (Team Burgemeester) gisteren (donderdag). Ze deed dat als reactie op het nieuws dat er versneld gevaccineerd kan worden.

Concreet zouden inwoners van Kortrijk, Harelbeke en Kuurne terecht kunnen in een van de hallen van Kortrijk Xpo voor een prikje. Het kan gaan over tot 60.000 mensen, afhankelijk wie ervoor kiest om ingeënt te worden.

Nog even geduld

De directie van Kortrijk Xpo staat in elk geval niet weigerachtig tegenover het idee. Plaats is er sowieso genoeg. Beurzen zijn immers nog lang niet aan de orde. Maar er zijn ook instanties die de huisartsen liever zien inspringen.

Wat het precies wordt, zal wellicht de komende dagen en weken duidelijk worden. Eerst moeten immers alle bewoners van de woonzorgcentra een prikje krijgen. Daarna volgen personeelsleden en pas dan is de rest van de bevolking aan de beurt.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.