Wie helpt Wim Callens zijn oorlogsverzameling terug op te bouwen?

© (Foto PPW)
Redactie KW

Een verwoestende brand heeft de woning van Wim Callens (49) in de Poekelaan volledig vernield. Bij een stopcontact in de keuken zijn twee draadjes tegen elkaar gevallen en beginnen smeulen. Gelukkig was hij niet thuis. “Anders kon ik het niet meer navertellen”, geeft hij mee.

De woning moet worden gesloopt. Wim is werkelijk alles kwijt. Zijn drie katten overleefden de brand niet. Ook zijn grote collectie oorlogsboeken en zo’n 4.000 dvd’s gingen volledig in de vlammen op en dat valt hem bijzonder zwaar.

“Mijn grootmoeder Maria Amez vertelde me vroeger veel over de oorlog die ze had meegemaakt”, opent een geëmotioneerde Wim. ” Ik was onmiddellijk gepassioneerd en zo’n vijfentwintig jaar geleden begon ik aan mijn verzameling boeken uit de Eerste en Tweede Wereldoorlog. Ik ben werkelijk alles kwijt.”

“Ik doe dan ook een warme oproep naar iedereen die eventueel oorlogsboeken op overschot heeft of er zelf weinig aan heeft en wel missen kan. Ik ben steevast van plan om mijn verzameling opnieuw op te bouwen. Mijn interesse gaat naar de Eerste en Tweede Wereldoorlog in het algemeen en het gevangeniswezen en de verzetsgroepen in het bijzonder.”

Via sociale media deed Wims vriendin Kathy Defrenne een oproep om boeken op te sporen. Een tiental reacties kwamen reeds binnen. (PPW)

Wie Wim wil helpen kan terecht in de Vijvedreef 11 in Sint-Baafs-Vijve (hij woont nu bij zijn vriendin, red.). Telefoneren kan ook: 0474 90 72 82.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier