Wie heeft de dolfijnen van Erna en Robert uit Sint-Andries gezien?

Dit zijn de bewuste dolfijntjes. De bronzen beelden werden met sokkel en al ontvreemd. © gf
Redactie KW

Robert Quicke en zijn vrouw Erna Verstraete zijn twee grote bronzen tuinbeelden kwijt. “In de nacht van woensdag op donderdag gestolen. Met voetstuk en al”, klinkt het.

De drie dolfijntjes in hun tuin waren een vertrouwd beeld op de hoek van de Pastoriestraat en de Legeweg. Maar ook op de pauw waren Robert Quicke en zijn vrouw Erna gesteld.

“We keken er elke morgen op uit aan de ontbijttafel, en die beelden leverden ook al leuke kiekjes op met onze kleinkinderen. Ze stonden er al tien jaar, we waren eraan gehecht”, zeggen ze. En blijkbaar hadden de daders er ook wel wat voor over: de beelden zaten stevig vast met bouten, en volgens Erna wegen ze meer dan vijftig kilo elk.

Voetafdrukken

“Aan die dolfijnen hebben we destijds zelf met drie man zitten sleuren. De dieven hebben het dan nog met voetstuk en al uit de grond gehaald”, zegt ze. Er zijn nog voetafdrukken te zien van de daders. “Aan de andere kant van de omheining zitten er putten in het gras. Ze moeten de beelden er daar overgegooid hebben”, toont Robert.

De schoondochter van Erna en Robert verspreidde ondertussen foto’s van de beelden op sociale media. “Misschien zijn er mensen die iets gezien hebben, of je weet maar nooit dat de beelden te koop worden aangeboden. Mogelijks werden ze gestolen om het brons te smelten en door te verkopen. Zoals die beelden van op ‘t Zand.”


Wie tips heeft over de beelden kan Robert en Erna bereiken op het nummer 050 32 21 44.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier