Wie geeft ‘ruige’ Xena een warme thuis?

(foto AN)
Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

De Krant van West-Vlaanderen gaat elke week op zoek naar een baasje voor een beestje, want niet alle huisdieren vinden makkelijk een nieuwe thuis. Deze week gingen we langs bij de Pandora Stichting. Zij zoeken een thuis voor Xena, een leergierige straathond van ongeveer anderhalf jaar oud.

“Xena begon haar leven als zwerfhond in de straten van Roemenië”, vertelt Desiree Beulen van de Pandora Stichting. “Als puppy leefde ze in een openbaar park. Jammer genoeg werd ze daar vaak weggejaagd en zelfs met stenen bekogeld. Een lieve dame die er in de buurt woont, trok zich haar lot aan. Ze nam haar mee in huis en daar deed Xena het meteen geweldig.”

Ongeloofelijk slim

Helaas kon Xena daar niet blijven, dus kwam ze in het asiel van Desiree terecht. Daar verblijft ze nu al bijna een jaar en ze stal er meteen de harten van de vrijwilligers. “Ze is ongelofelijk slim. Ze is ook al zindelijk, loopt netjes aan de riem en kan het goed vinden met andere honden. Nieuwe kunstjes heeft ze in geen tijd onder de knie”, aldus een enthousiaste Desiree.

“Met kinderen kan Xena helaas niet om, voor hen is ze echt doodsbang. Of ze van katten houdt, weten we niet. We zoeken voor haar een liefdevolle, begripvolle thuis in een gezin zonder kinderen. Ze is een geweldige hond met een ruig uiterlijk maar met een peperkoeken hartje.”

(AN)

Staat de gouden mand voor Xena bij jou in huis? Stuur dan een bericht naar warm@kw.be of neem rechtstreeks contact op via de Facebookpagina van de Pandora Stichting.