Wie geeft koningspython een warm verblijf?

Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

Elke week gaat De Krant van West-Vlaanderen op zoek naar een nieuwe thuis voor een dier. Deze week zoekt Mario Goes (42) van SOS Reptiel uit Ichtegem een goede thuis voor een koningspython.

SOS Reptiel is het enige officiële dierenasiel voor reptielen in Vlaanderen. Elke gevonden slang, schildpad of hagedis in ons gewest komt dus bij Mario en zijn vrijwilligers terecht. “Onze koningspython werd in september van vorig jaar midden op straat gevonden door de Kortrijkse politie”, weet Mario. “Pythons zijn geen veeleisende huisdieren”, vervolgt hij. “Maar omdat ze niet zo aaibaar zijn als een kat of een hond, geraken ze moeilijk geadopteerd.”

De python waarvoor Mario nu een thuis zoekt, is een mannetje van ongeveer een meter lang. Hij heeft een heel unieke, bleke kleur en is tussen de 5 en 15 jaar oud. Pythons zijn wurgslangen en zijn dus niet giftig. “Het ideale baasje is iemand die slechts een of enkele slangen in huis heeft en die vooral wil bewonderen. Kweken met onze dieren is verboden. Een python is het gelukkigst wanneer hij een verblijf voor zichzelf heeft, liefst met zo veel mogelijk verstopplaatsjes. Ze worden bovendien graag met rust gelaten”, glimlacht Mario. “Knuffelen zit er dus niet in.” Hij gaat ervan uit dat het dier niet al te ernstig getraumatiseerd is omdat het zich, indien nodig, vrij makkelijk laat hanteren. (Annelies Nollet)

https://www.youtube.com/watch?v=fs9KiMENBgI

Heb jij een warme lamp waar de koningspython van Mario mag komen onder liggen? Stuur dan zo snel mogelijk een berichtje naar warm@kw.be