Wie dumpte zijn hond aan het station van Diksmuide?

Wie dumpte deze schattige hond?© GF
Wie dumpte deze schattige hond?© GF
Redactie KW

De politiezone Polder is op zoek naar de eigenaar van een jong hondje dat maandagavond werd gevonden aan het station van Diksmuide. De puppy was er vastgebonden aan een paal en werd wellicht achtergelaten.

Het was een buurtbewoner die om 19.15 uur naar de hulpdiensten belde omdat hij het tafereel niet langer kon aanzien. Een kleine zwarte puppy stond toen al meer dan een half uur moederziel alleen op perron 1 van het station van Diksmuide. Bovendien bleek de jonge hond vastgemaakt te zijn aan een paal en was al die tijd niemand te zien in de buurt.

Het heeft er dus alle schijn van dat het dier er harteloos werd achtergelaten. De buurtbewoner belde daarop de hulpdiensten op. De politie, die vlakbij zit, was snel ter plaatse en ontfermde zich snel om het dier. Ook de brandweer werd daarna gevorderd om de hond te komen ophalen. Het dier was zeer rustig en erg aaibaar. Commissaris Thierry Logghe van politiezone Polder bevestigt dat ze op zoek zijn naar de eigenaar.

Niet gechipt

“We weten niet wie de eigenaar is want het dier bleek niet gechipt te zijn”, zegt de commissaris. “Het was vastgebonden aan een paal aan het station. Er is een vermoeden dat het dier werd achtergelaten. De hond kreeg voorlopig onderdak in een asiel. Daar zal het een tijd blijven om de eigenaar de kans te geven het dier alsnog te halen. Pas als dat niet zou gebeuren moet er verder gekeken worden wat er met de hond moet gebeuren.”

De politie kon het exacte ras van het dier niet achterhalen maar volgens sommigen gaat het om een puppy herdershond.

De politie verspreidde een opsporingsbericht: Kent u of bent u de eigenaar van deze hond neem dan contact op met de politiezone Polder op het telefoonnummer 051/51.00.00. De referentie van de opsporing is ME 001655/2021.

(JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.