Wie dumpt restanten van gedode schapen langs landbouwwegje?

Het is geen fraai zicht in de berm. © (Foto SB)
Redactie KW

Marc Vandevelde, die op de grens van Moorslede met Roeselare woont, deed de voorbije dagen tot twee keer toe een gruwelijke ontdekking. Langs een landbouwwegje nabij zijn woning vond hij restanten van gedode schapen terug.

De voorbije dagen werden er langs de Moorsleedsesteenweg in Roeselare tot twee keer toe overblijfselen van enkele gedode schapen gedumpt. Dat gebeurde telkens nabij een landbouwwegje vlakbij de woning van de 53-jarige Marc Vandevelde. Schapenkoppen, – vel, en poten. De verschillende ledematen van de schapen werden in plastieken zakken langs het wegje gedumpt. “Vorige week lagen er hier in de maïs op het grondgebied van mijn buurman overblijfselen van drie dieren”, aldus Marc. Hij deed aangifte bij de politie en contacteerde het centrale meldpunt 1788. “Voorlopig zijn de dieren nog niet opgehaald. De wormen beginnen er uit te kruipen en er hangt ook al een serieus geurtje aan.”

Enkele dagen nadat Marc en zijn buurman de eerste dode schapen vonden, gebeurde dit het afgelopen weekend opnieuw. “Tussen mijn aardappelen zag ik plots opnieuw enkele zakken met schapenrestanten liggen. Donderdag was ik nog op die plaats geweest, dus die restanten zijn er nog maar onlangs gedumpt.” Dit keer ging het om twee schapen. Voor Marc is het onduidelijk hoe die gedode schapen daar precies terechtkomen. “Zijn het Moslims die er de dode schapen van het offerfeest dumpen of is er een dierenhater aan het werk. Ik weet het niet.” De landbouwweg ligt afgelegen waardoor men ongezien de zakken er kon lozen.

De Roeselarenaar hoopt alvast dat de kadavers heel snel opgehaald worden. “Nee, dit is geen propere situatie. Hopelijk worden er nu geen extra dieren meer gedumpt.” Marc informeerde al om de dieren te laten ophalen door Rendac. Die organisatie haalt in opdracht van de overheid kadavers en dierlijk restmateriaal op. “Doordat ik zelf geen dieren meer heb en dus geen gebruik meer maak van Rendac, zou me dat nu een serieuze soms kosten. Dat is natuurlijk ook niet de bedoeling.”

(BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier