Wie beweegt wordt beloond met een T-shirt in Hooglede

Chiron Potié, Frederik Demeyere, Kristof Devriendt en Frederik Sap stelden de sportieve actie met bijhorend t-shirt voor. © (foto EV)
Redactie KW

Binnen de provinciale campagne ‘Ik zomer West-Vlaams’ wil het gemeentebestuur de inwoners van Hooglede en Gits motiveren om in beweging te blijven. Daarvoor lanceerden ze in samenwerking met de sportdienst een sportieve uitdaging. Wie wandelt, loopt of fietst binnen de gemeente Hooglede, krijgt daarvoor als beloning een T-shirt.

“Onze gemeente heeft heel wat inwoners die aan sport of topsport doen en telt maar liefst 76 erkende sportverenigingen. Toch zien we alsmaar meer een tendens dat mensen ook buiten clubverband willen sporten. Het aantal wandelaars, lopers en fietsers is tijdens de coronaperiode enorm toegenomen”, legt schepen van Sport Frederik Sap uit.

“Heel wat verenigingen organiseerden de voorbije maanden dan ook mooie wandel- en zoektochten”, pikt Frederik Demeyere in. “We willen met onze actie die initiatieven ondersteunen. Ze past ook binnen de campagne ‘Ik zomer West-Vlaams'”.

“Concreet betekent het dat we mensen die bewegen of sporten in Hooglede en Gits, willen belonen”, vertelt Chiron Potié. “We mikken zowel op de geoefende sporters als op diegenen die het plezier van het sporten pas hebben (her)ontdekt.”

Prestatie registreren

“Om beloond te worden met een uniek T-shirt met het opschrift #Sporter van 8830, moet je ofwel vijf kilometer wandelen, tien kilometer lopen of twintig kilometer fietsen. Zestig procent van de route moet binnen het grondgebied Hooglede liggen. Het is wel belangrijk dat te registreren op Strava of een andere app. Daarna plaats je een foto van de route en jezelf op social media met #Sporter van 8830 en tag je de gemeente Hooglede (@gemeentehooglede). Wie de post daarna komt tonen in Infopunt Trimard, krijgt gratis zijn of haar T-shirt.”

De gemeente bestelde 200 T-shirts om sportievelingen te belonen. Inspiratie voor de wandel-, loop- of fietsroutes kun je halen uit de tragewegen-routekaart. Ook de gemeentelijke wandelroute wordt warm aanbevolen. (EV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier