Wheels Bikestore krijgt nieuwe stek in oude Nieuwpoortse bioscoopzaal

Thomas Catrysse en Sofie Reunbrouck. © foto MVO
Redactie KW

Voor Thomas Catrysse (36) en zijn vrouw Sofie Reunbrouck (36) startte het nieuwe jaar op een nieuwe locatie: hun fietsenzaak Wheels Bikestore verhuisde naar de voormalige cinemazaal Ritz in de Langestraat.

In het interieur verwijzen elementen naar het cinemaverleden, maar als moderne ondernemer kiest zaakvoerder Thomas voor een hedendaagse aanpak met een doordachte toekomstvisie. “Doelbewust heb ik ervoor gekozen om mijn eigen fietsenzaak van nul te starten”, vertelt Thomas. “Ik heb alle respect voor mijn vader Bernard die in Diksmuide al decennia een gerenommeerde fietsenzaak runt, maar ik wil het helemaal zelf doen, op mijn manier. Uiteraard heb ik bij mijn vader veel gezien en geleerd, maar ik heb ook een aantal jaren afstand genomen van het ‘fietsmilieu’ en in de bouwsector gewerkt. De interesse en de passie voor de fiets is er echter altijd geweest… Zelf ben ik geen actieve fietser, maar hoe een fiets in elkaar steekt, dat fascineert mij altijd. Daarom kies ik bewust voor kwaliteitsproducten in de zaak”, zegt Thomas Catrysse nog.

Vakmanschap

Wheels Bikestore is gespecialiseerd in de betere elektrische fietsen, die je kunt kopen, huren als particulier of leasen als bedrijf. “Wij focussen op de fiets voor woon-werkverplaatsingen en recreatief gebruik. Beperkt bieden we ook mountainbikes aan. Over de merkselectie hebben we goed nagedacht: we werken alleen samen met degelijke merken. We zijn er trots op om fietsen aan te bieden van het West-Vlaamse familiebedrijf Achielle, dat de jonge generatie nieuw leven heeft ingeblazen: traditioneel vakmanschap in combinatie met innovatieve technologie. Zij maken gepersonaliseerde fietsen met een traditionele look!”

Fietsroutes

Bij Wheels Bikestore krijg je extra service: particulieren en toeristen kunnen een tandem, elektrische of kinderfiets huren en krijgen advies mee over interessante fietsroutes die Thomas zelf heeft uitgestippeld. Via de achterkant kan je parkeren op een ruime oprit en is er een ruime berging voor huurfietsen. Via een aantal banken of B2Bike kunnen werkgevers leasingdeals afsluiten en hun werknemers op een milieuvriendelijke en gezonde manier van en naar het werk laten rijden. Thomas sleutelt zelf aan fietsen die aan herstelling of onderhoud toe zijn in de centrale werkplekke in de winkel.

Steenschotten

“We hebben veel hout gebruikt en in het centrale gedeelte etaleren we fietsen op stevige steenschotten, afkomstig van oude steenfabrieken. We hebben een koffiehoekje geïnstalleerd, een zitbank waar je een overzicht krijgt over al onze producten… Dat schept een huiselijke sfeer en de oude cinemastoelen, de hoge plafonds, de affiches en de zwarte muren zijn een hint naar de oorspronkelijke cinema.” (MVO)

Langestraat 83. Info: www.wheelsnieuwpoort.be. Open van maandag tot vrijdag van 9 uur tot 12.30 uur en van 13.30 uur tot 18 uur, zaterdag van 9 tot 12.30 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier